Hrvat zaludeo Tuhela, tri prepreke na putu transferu!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 25.04.2022.
20:05
Izvor: Sportske.net

Ko će zameniti Ridigera?

EPA-EFE/SAVVIDES PRESS
EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Povezane vesti

Hrvatski fudbaler Joško Gvardiol mogao bi da na leto stigne u Čelsi kao zamena za Antonija Ridigera, koji će po isteku ugovora sa "Plavcima" pojačati Real Madrid, prenosi Skaj sport.

Gvardiol ima izvanrednu sezonu u Red Bul Lajpcigu i to nije prošlo ispod radara Totenhemu, a pošto se i u Čelsiju upraznilo mesto za mladog defanzivca, Tomas Tuhel je voljan da ga preusmeri ka zapadnom delu Londona.

Ipak, velike su prepreke na putu da 20-godišnji Hrvat dođe na "Stamford bridž", a jedna od njih je i zabrana transfera nakon sancija koje je Velika Britanija izrekla vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču.

Sa druge strane, Gvardiolu ugovor u Lajpcigu ističe tek na leto 2026. godine i u nemačkom klubu su svesni da će mu iz sezone u sezonu cena rasti pa ne osećaju ogromnu potrebu da ga odmah prodaju.

Treći razlog da ipak ostane u Lajpcigu naredne sezone leži u želji samog igrača da ne menja sredinu, što je nedavno izjavio kada su ga pitali da li bi igrao za Lajpcig i naredne sezone, a odgovor je glasio:

"Da, naravno", rekao je mladi fudbaler koji je u Lajpcig stigao na leto 2020. godine iz zagrebačkog Dinama, ali je nakon sezone na pozajmici na "Maksimiru", avgusta prošle godine debitovao za nemački tim.

Podsetimo, Čelsi je u nedelju popodne na jedvite jade uspeo da savlada Vest Hem u gradskom derbiju, a naredni izazov u Premijer ligi imaće već za tri dana kada gostuju Mančester junajtedu, a ukoliko očekujete da neće biti mnogo golova, kao što je to bio slučaj u prethodnim duelima dva tima na "Old Trafordu", AdmiralBet vam nudi kvotu od 2,25 da na meču bude od jednog do dva gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke