I ako ne zaigra sa Mesijem, Aguero će biti deo ubitačnog tandema?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.04.2021.
11:18
Izvor: Sportske.net

Serhio Aguero je tražena roba i u 33. godini.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Nakon Barselone i Pari Sen Žermena, u red je stao maher za kupovinu besplatnih igrača - Juventus.

Italijanski mediji danas su plasirali zanimljivu informaciju kako Juventus želi da dovede Aguera umesto Paula Dibale.

Kao što se zna, Dibala zahteva platu od 10 miliona evra godišnje, što Juventus ne želi da plati i izvesno je da će Argentinac otići na leto u slučaju prave ponude koja se i dalje čeka. 

Juve bi morao da zavuče ruku u džep i za Aguerovu platu, ali za njega može da iskoristi pogodnost i smanjen porez za igrače koji dolaze iz inostranstva u Italiju. Prema zakonima u Italiji, porez bi za Aguera bio 50% manji nego za Dibalinu platu. Primera radi, Dibalinih 10 miliona godišnje bi Juve koštalo 20 bruto, dok bi za Aguerovih 10 miliona, Juventus u bruto sumi morao da izdvoji samo 15. 

Aguerova želja je da igra sa Leom Mesijem i navodno će čekati rasplet situacije oko njegovog ugovora, te potencijalnih meta Barselone kao što su Erling Haland i Memfis Depaj, koji su prvi na listi. Takođe, Barsa ne može da izdvoji veliku platu za Aguera, ali navodno je on spreman da igra za daleko manje novca da bude uz Mesija.

PSŽ bi sigurno mogao da izdvoji najviše novca, ali trenutno zaostaje u ovoj trci, jer kako stoje stvari ostaju i Nejmar i Kilijan Mbape, Di Marija je produžio ugovor, tu je i Ikardi...

Juventusu će napadač biti preko potreban, ova sezona je pokazala da Morata i Ronaldo ne mogu sami i da bi još jedan iskusan napadač bio od velike pomoći.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke