I bez Halanda, Barsa će imati najjači napad u Evropi?!

Autor: Milovan Longinov
subota 03.04.2021.
12:02
Izvor: Sportske.net

Katalonci uvereni.

Povezane vesti

Barselona želi Erlinga Halanda, ali je spremna na sve moguće scenarija.

Norvežanin će biti meta brojnih klubova ovog leta, a utisak je da će Haland birati između Real Madrida i Barselone. 

Katalonci spremaju i plan B, ukoliko ne uspeju da dovedu napadača Borusije Dortmund, a na listi je nekoliko zvučnih imena - Romelu Lukaku, Lautaro Martinez, Hari Kejn, Paulo Dibala i Aleksander Isak.

Da krenemo redom. Lukaku će sigurno biti meta, jer je Ronald Kuman sa njim pravio paklene rezultate u Evertonu. Holanđanin i Belgijanac se odlično poznaju, mada je problem što je Inter postavio cenu na 120 miliona evra.

Slična situacija je i sa Lautarom, koji još uvek nije potpisao novi ugovor, jer je Inter u finansijskim problemima. Činjenica je da Inter neće pustiti ni Argentinca za sumu ispod 100 miliona evra. 

Hari Kejn nije među prvim metama, ali jeste na listi. Najpre, u Barseloni nisu sigurni kako bi se Englez snašao, a uz to i njegova cena je paprena. Danijel Levi neće da spusti cenu ispod 150 miliona evra. 

Paulo Dibala je završio svoje u Juventusu. To je bilo jasno i pre skandala sa korona žurkom, koja se dogodila prošle nedelje. Dibala, Artur i MekKeni su suspendovani, a to je kap koja je prelila čašu kada je Argentinac u pitanju. On ulazi u poslednju godinu ugovora, biće na popustu, ali nema šanse da će ga Barsa dovesti pre Kuna Aguera ili Memfisa Depaja. 

I za kraj, tu je Isak. Sjajni napadač Real Sosijedada se već neko vreme povezuje sa Barsom, ali nekako uvek kao plan C. Njegova cena će biti najniža, ali Katalonci veruju da će dovesti nekog zvučnijeg napadača. 

Važno je napomenuti da na ovoj listi nema Memfisa Depaja, jer on navodno sigurno dolazi. U klubu su se konačno složili da dolazak Depaja nema nikakve veze sa dolaskom "devetke", jer ga Kuman svakako vidi na svim mogućim pozicijama, a plus će u junu biti besplatan. Treba naglasiti i to  da sve ukazuje da će Antoan Grizman biti prodat, baš kao i Filipe Kutinjo i Martin Brajtvajt, tako da će biti prostora za nove napadače, na sve tri pozicije.

Dakle, Depaj sigurno dolazi, ako ostane Mesi, uz Fatija i Dembelea i jednog od gorepomenutih, Barsa će imati strašan napad.

Mi lično nešto ne verujemo da će Barsa razbiti kasu za bilo koga osim za Halanda i da će u slučaju da ne dovede Norvežanina, odlučiti da dovede Aguera kao novu "devetku", što svakako nije loša opcija. 

Zaključak je jasan - samo da Mesi ostane, uz bilo kog od novajlija u napadu, Barsa će biti ubitačna. Mesi, Fati, Dembele, Depaj i Aguero/Haland/Lukaku?! 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke