I Silva i De Jong? Ćavijevih 11 iz snova jači i od Pepovih... ako Barsa ne bankrotira?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.08.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Šta mislite?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Danima je haos u Barseloni, a danas stiže još ludih informacija.

Đerar Romero je ponovo plasirao ekskluzivu da je transfer Bernarda Silve završena stvar, ali i da njegov transfer sada ne zavisi toliko od Frenkija de Jonga.

Barsa je povukla i četvrtu finansijsku polugu, danas će ozvaničiti prodaju 25% Barse studiosa za dodatnih 100 miliona evra, a usput se očekuje da Pike i Buskets pristanu na novo smanjenje plate i to će biti dovoljno i za Portugalca i za registraciju igrača.

Navodno, Đoan Laporta je oduševljen idejom da ostane i DE Jong, jer ga vidi kao zamenu za Busketsa od narednog leta, kada kapitenu ističe ugovor. Iako je Ćavi skeptičan i ne koristi De Jonga kao zadnjeg veznog, situacija bi mogla da se popravi ako Barsa zaista  počne da igra 3-4-3, o čemu se već danima spekuliše.

U tom slučaju, trojica štopera bi bila Arauho, Kunde i Kristensen, Buskets i De Jong kao dva zadnja vezna, a ispred njih kao ofanzivniji ka bokovima Bernardo i Pedri. 

Napad se zna - Leva, Dembele, Rafinja, a u rotaciji Fati, Obamejang i Feran Tores. 

Tu su naravno po potrebi i vingeri Alba, Dest, Alonso, Kesi i Gavi kao pojačanja u veznom redu...

Navijači su uzbuđeni, neki kažu da bi ovakav tim bio jači i od onog koji je imao Pep Gvardiola od 2008. do 2012, a neki i skeptični, u strahu da zbog rizičnih poteza, klub može da doživi finansijski krah za koju godinu i da ovo neće izaći na dobro. 

Povratak na staze stare slave i borba za Ligu šampiona svake godine ili... finansijski krah? Saznaćemo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke