I to se dogodilo, najtraženiji Nemac postao nedostižan san Bajerna!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 22.02.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Bavarci gotovo redovno svojim rivalima uzimaju najbolje fudbalere, sada je situacija drugačija.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Nakon poraza od Bohuma, jasno je da se minhenski Bajern nalazi u velikom problemu. 

Čak je i Tomas Tuhel istakao da će njegova ekipa teško do titule u Bundesligi, a svi već govore o njegovom odlasku na kraju sezon.

To će značiti i brojne, verovatno i duboke promene u samom igračku kadru Bajerna, pa se u svetlu čitave priče pojavila jedna zanimljiva informacija.

Novinari Bilda Tobi Altšefl i Aksel Hese objavili su da je Bajern odustao od dovođenja fudbalera Bajera iz Leverkuzena Florijana Virca (20).

Sjajni fudbaler predvodi svoju ekipu ka potencijalnoj tituli, mnogi tvrde da je zbog svojih kvaliteta u ovom trenutku najtraženiji nemački fudbaler, a Bajern je gotovo po navici uzimao sve ono najbolje iz domaćeg šampionata.

Ovoga puta, teško da će tako ići, najviše zbog visine transfera koja navodno ne bi prelazila ispod 130.000.000 evra. Uz to, Virc trenutno zarađuje 7.500.000 evra godišnje, a za prelazak u drugi klub, tražio bi verovatno i duplo veću sumu.

Sve je ovo previše za Bajern koji smatra da vezni red u ovom trenutku nije prioritet na Zebener Štraseu, prevashodno zbog Džamala Musijale koji je izrazio želju da bude "desetka" umesto krilnog napadača jer postoji mogućnost da Tomas Miler naredne sezone završi karijeru.

Sve ovo otvara brojne mogućnosti klubovima poput Reala, Liverpula i Mančester sitija koji odavno prate igre Virca koji je ove sezone upisao osam golova i 16 asistencija na 30 nastupa u svim takmičenjima za Bajer.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke