Idealan rođendanski poklon, Sparta otkupila Veljka Birmančevića!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 05.03.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Srbin se dokazao odličnim igrama ove sezone.

FC Sparta Praha
FC Sparta Praha

Povezane vesti

Sparta iz Praga danas je potvrdila da je otkupila ugovor povremenog srpskog reprezentativca Veljka Birmančevića (26) od Tuluza čiji je član bio od 2022. godine do sada.

Praški klub je aktivirao klauzulu po kojoj može otkupiti ugovor krilnog fudbalera tokom sezone, što je on svojim odličnim igrama u dresu Sparte i zaslužio.

Birmančević je ove sezone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je 11 golova uz deset asistencija, pa je jedan od najzaslužnijih za odličnu sezonu tima sa Letne.

Sparta je vodeća u šampionatu Češke sa 60 bodova, četiri više u odnosu na prvog pratioca i gradskog rivala Slaviju, dok ekipu koju s klupe predvodi Brajan Priske čeka i okršaj sa Liverpulom u okviru osmine finala Lige Evrope.

"Prvih šest meseci je bilo zaista sjajno. Veoma sam srećan što mogu da nastavim da se borim za Spartu. Odluka je bila laka, nisam ni razmatrao druge opcije. Sada sam 100 odsto Spartanac", rekao je Birmančević prilikom potpisivanja višegodišnjeg ugovora i to u danu kada proslavlja 26. rođendan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke