Igraće se samba u Barsi, dolazi majstor sa Ostrva?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 09.03.2022.
17:20
Izvor: Sportske.net

Doneo bi novi šmek ekipi.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Barselona je u potrazi za novim ofanzivcima. U Kataloniji se nadaju da će tokom leta na "Kamp Nou" stići mega pojačanje iz Borusije Dortmund Erling Haland, ali to ne bi bio kraj jačanja napada "blaugrane".

Zamena se uveiko traži Francuzu Usmanu Dembeleu koji bi na leto trebalo da napusti klub. Kako javlja Fabricio Romano u fokusu trenera Ćavija i Barsine uprave je fudbaler Lidsa Rafinja.

Brazilac igra sjajno u Lidsu, praktično "sam" drži ekipu iznad zone ispadanja u engleskoj Premijer ligi. Krilni fudbaler je postigao devet golova u ovoj sezoni i dodao još dve asistencije.

Barsa ima jaku pregovaračku poziciju kada je u pitanju transfer reprezntativca Brazila, naime, bivša zvezda Katalonaca i njihov skaut za Južnu Ameriku, Deko je agent Rafinji.

Pored Barselone interesovanje za odličnog driblera iskazali su engleski velikani Liverpul i Čelsi, ali znamo da Lationse obično "srce vuče" ka Španiji, trebalo bi da Rafinja nije izuzetak.

Vrednost transfera krilnog fudbalera zavisiće od premijerligaškog statusa Lidsa u narednoj sezoni. Ukoliko njegov klub ispadne iz lige neće tražiti više od 20 miliona evra za igrača, ako bi ipak ostali u društvu najboljih apetiti bi narasli na čitavih 50 miliona evra. 

Dakle, jasno je da u Barseloni priželjkuju Lids u Čempionšipu naredne sezone i 30 miliona evra viška u kasi posle potencijalnog transfera reprezentativca Brazila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke