Ilkaj Gundogan rekao "DA", Dekova poslovanja definicija neznanja! Odlazi SVI koji su došli tokom 2023?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 19.08.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Najbolji pokazatelj pogrešne transfer politike.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbalsi klub Barselona batrga se od leta do leta na fudbalskoj pijaci, kupuje neplanski, u skladu sa svojim ograničenjima i po principu "daj da vidimo prvo ko je besplatan". 

Pogrešna filozofija posebno pod vođstvom sportskim direktorom Dekom dostiže svoj vrhunac sledećom činjenicom - uskoro bi Barselona mogla da ostane bez svih pojačanja koja su došla u klub tokom sezone 2023/24. Na toj listi su čak sedmorica igrača - Ilkaj Gundogan, Žoao Kanselo, Žoao Feliks, Oriol Romeu, Injigo Martinez, Hulijan Arauho i Vitor Roke. 

Najšokantnija vest jeste upravo da je Ilkaj Gundogan na izlaznim vratima, iako je prošle sezone bio najbolji igrač. 

Katalonski izvori danas su potvrdili da je Gundogan danas prihvatio ideju da napusti klub, jer ne želi nikome da bude problem. Stvar je u tome da su svi igrači sa velikim platama odbili da odu, u prvom redu Frenki de Jong i Rafinja, te Barselona mora da se oslobodi nekog teškaša kako bi mogla da registruje pojačanja. 

Gundogan nije razmišljao o odlasku, ali kada je klub počeo preko medija da stvara pritisak, shvatio je da ne želi da bude deo te igranke. Spominje se da bi čak mogao i nazad u Mančester siti, a ima i ponude iz Saudijske Arabije. Očekuje se da Gundogan napusti klub već do kraja nedelje, a treba istaći da Barsa ne bi dobila nikakvo obeštećenje, jer je plan da sporazumno raskinu ugovor, čime bi klub oslobodio veliki deo novca za njegovu platu tokom sezone 2024/25, koja je po dogovoru od prošlog leta značajno veća u novoj sezoni. 

Što se tiče ostalih pojačanja iz prošle sezone, Kanselo i Feliks su došli na pozajmicu, ali Barsa ih nije otkupila, Romeu je razočarao pa je poslat nazad u Đironu na pozajmicu, Hulijan Arauho je prodat Bornmutu za 10 miliona evra, dok je Vitor Roke trenutno najbliži Sportingu iz Lisabona za navodno 25+5 miliona evra, što je manja suma nego što ga je Barselona platila Atletiko Paranenseu (30+10).

Sve u svemu, Deko "baulja" pijacom i očigledno je da nema jasan plan o pojačanjima. Jedini koji, za sada ostaje je Injigo Martinez i to najverovatnije zbog činjenice da je Ronald Arauho povređen do decembra. Da je kojim slučajem zdrav, uz ostanak Erika Garsije, te Pau Kubarsija i Andreasa Kristensena, Injigo bi gotovo sigurno bio na transfer listi već ovog leta.

Kako oceniti rad sportskog direktora i uprave koja nije ubola nijedno pojačanje ili ako čak i jeste, kao sa Gundoganom, tera ih zbog fer-pleja?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke