Ima se može se, devetorica golmana u rosteru Parižana!

Autor: Boris Jovanović
petak 16.07.2021.
11:32
Izvor: Sportske.net

Situacija je jedinstvena u svetskom fudbalu...

EPA-EFE/Matt Dunham
EPA-EFE/Matt Dunham

Povezane vesti

Čini se da nikada niko nije počeo sezonu sa devet golmana u rosteru. Devetoricu sa potpisanim profesionalnim ugovorima, da budemo precizni. Neki su se vratili sa pozajmica, doveden je Donaruma, najbolji igrač EP, pa Poketino ne mora da brine, sada može da bira, valjda je neko od devetorice u dobroj formi.

Šalimo se naravno, ali dolazak Donarume je naljutio Kejlora Navasa, Kostarikanac ima obećanje da će dobiti šansu, ali to su mu isto pričali u Realu, pa je skinut sa gola čim je kupljen Kurtoa.

Italijan će zbog odmora kasnije početi sezonu, pa će Navas braniti u uvodnim kolima šampionata, ali posle toga nema sumnje da će Poketino i pod pritiskom kluba morati da forsira Donarumu.

Navas će verovatno ostati, jer nigde ne može da dobije platu kao u Parizu, a treći golman, prema nameri argentinskog trenera biće Aleksandre Letelije. To ostavlja šestoricu na belom hlebu.

Areola čeka, priča se o ponudi Vest Hema, ali i oni žele čuvara mreže koji je bio i u Realu, na pozajmicu. Serhio Riko takođe traži klub, Španac je branio samo na deset mečeva od kada je otkupljen od Sevilje. 

Ostali nisu ni na mapi, još četiri golmana pojavila su se na treningu. Poljak Bulka koji je nekad bio u Čelsiju je prošu sezonu proveo u Šateru, klub je sa njim produžio ugovor do 2025. isticao je ovo leto. 

Što se tiče Garisona Inosenta, on je bio u Kanu, dete je kluba, nije branio ni na pozajmici, a poreklom je sa Haitija. 

U klubu je osim Donarume još jedan Italijan, Denis Franki koji je promovisan iz mladog tima, branio je za omladinsku reprezentaciju Italije, stigao je svojevremeno iz Udinezea. I na kraju, deveti, Lukas Laval, on je došao ovog leta iz Lila i takođe će biti pozajmljen, ali je problem što ti mladi čuvari mreže ne dobijaju priliku na pozajmicama, pa sada Leonardo mora da reši problem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke