Imamo dogovor, Mančester Siti na efektan način završio prelazni rok!

Autor: Boris Jovanović
petak 29.07.2022.
07:51
Izvor: Sportske.net

Što Pep Gvardiola želi, to i dobije!

 EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Dogovor je pronađen posle par meseci natezanja, juče su se pojavile vesti da je Barsa odložila čitav posao za naredno leto, ali na kraju Mark Kukurelja će igrati za šampiona Engleske.

Sinoć je pronađeno rešenje, Siti će platiti za levog beka Brajtona 36 miliona plus bonuse, što je značajno manje od 50 miliona koliko su "Galebovi" tražili.

Igrač je napravio svoj dogovor još početkom jula, za njega nije bilo dileme, pa je klub na kraju popustio.

Kukurelja će zauzeti mesto Zinčenka u rosteru, biti prvi pik menadžera za mesto levog beka, ovaj nekadašnju pitomac "La Masije" ima 24 godine, prošao je dug put, nikada nije odigrao meč za prvi tim Katalonaca, slali su ga na pozajmice u Eibar, pa Hetafe, Madriđani su ga prodali u PL, odigrao je sjajnu sezonu i sada će u Siti. Brajton ga je platio 18 miliona španskom klubu, zaradiće više nego duplo na njegovom transferu.

Siti je potrošio sa Kukureljom oko 160 miliona evra u ovom prelaznom roku, stigli su Haland i Filips, plus rezervni golman Ortega kao slobodan igrač, ali je klub prihodovao oko 190 miliona, najveći deo tog novca u kasu su uneli Sterling, Zinčenko i Žesus.

Do kraja bi mogli da eventualno prodaju i Akea, mada je to manje verovatno, a nema ni govora o odlasku Bernarda Silve koga traže Barselona i Real.

Siti je naravno veliki favorit za osvajanje titule prvaka Engleske, AdmiralBet ima veliki izbor kvota za PL koja počinje za nedelju dana, pa izvolite...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke