Imamo i prvi veliki novogodišnji potpis - Osman Dembele!

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.12.2021.
13:51
Izvor: Sportske.net

Pregovori su dugo trajali.

 EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Osman Dembele je na kraju odlučio da ipak ostane u Barseloni.

Kako prenose brojni izvori iz Katalonije, Dembeleovi agenti i uprava Barse blizu su konačnog dogovora.

Problem su bila primanja, Dembele je do sada zarađivao 12 miliona evra, koja nikako nije opravdao, a osim toga, mnogi igrači su pristali na smanjenje plata zbog finansijske krize.

Barsa je nudila Dembeleu formulu po kojoj je imao manju osnovicu, oko sedam miliona, ali da bi kroz bonuse u zavisnosti od igara i učinka mogao da ima 11-12 miliona.

Dembeleovi agenti su uporno zahtevali više novca, Barsa je podigla ponudu tako što je uključila bonus od četiri miliona samo da potpis, da ne bi otišao besplatno, za šta mu je Njukasl navodno nudio 15.

Ipak, ključni detalj u pregovorima jeste da će Dembeleova plata rasti, ali i da će potpisati kratkoročni ugovor, na tri godine, čime će Francuz imati veću kontrolu nad svojom karijerom.

Očekuje se da Dembele zvanično potpiše ugovor pre Nove godine, navodno 29. decembra, što su u Kataloniji okarakterisali kao prvi veliki potpis za 2022. 

Ove jeseni nove ugovore potpisali su Ansu Fati i Pedri, a uz Dembelea, važni potpisi bi uskoro morali da budu i Ronald Arauho i Gavi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke