Imobile se predomislio, Saudijska Arabija već u januaru?!

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 16.10.2023.
21:10
Izvor: Sportske.net

Megaponuda.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Napadač Lacija Ćiro Imobile je tokom leta rekao ne Al Šababu i Al Vehdi, sada je u raspoloženju da bi mogao da razmotri mega ponudu, piše "Gazela delo sport". 

Prema pisanju uglednog italijanskog lista, Imobile je u julu odbio dve migaponude od ta dva kluba, obe oko 35 miliona evra za dve godine uz nizove bonusa uključene u potpis. Nekoliko meseci kasnije, te svote su narasle i Imobile ozbiljno razmatra odlazak u Saudijsku Arabiju već u januaru.

Porastu cenne doprinela je i kapitenska traka u reprezentaciji Italije tokom kvalifikacija za Euro, što Saudijci pomno prate u potrazi za novim "metama".

Posle pet pauuza zbog povrede mišića prošle sezone, Imobile se bori više nego što se očekivalo da povrati formu iz svojih najboljih dana, a pre svega da se ponovo predstavi svojim golgeterskim ritmom, piše "Gazeta". Tu je i latentno nezadovoljstvo koje se pojavilo već tokom leta kada je Lacio odlučio da obnovi ugovor sa Luisom Albertom do 2028. godine čime je zarada dovedena na granicu od četiri miliona (ranije su bila tri) što je "plafon" za Lacio.

 Ćiro je očekivao prilagođavanje te brojke postavljene za tri godine, naročito posle odbijanja megaponuda. Lacio to nije učinio, jer bi morali da se definišu pregovori za Felipea Andersona koji ističu na kraju sezone.

Podrazumeva se da je Immobile pod ugovorom do 2026. godine i njegov mogući transfer mora da bude dogovoren sa klubom. Prva procena formulisana u julu podrazumevala je da će Lacio dati svoje odobrenje samo za sumu od oko 40 miliona, koja odražava novac prikupljen za Milinković-Savića. Štaviše, sa težinom Imobileove trenutne plate, brojke o prodaji bile bi veoma zanimljive za Lacio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke