Injigo prvo pojačanje Barse, uz najčudniju klauzulu - Da ode i pre debija?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.03.2023.
10:13
Izvor: Sportske.net

Neuobičajeni dogovor.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Injigo Martinez će biti prvo pojačanje Barselone za sezonu 2023/24, a za njim bi mogao i - Ilkaj Gundogan!

Ovu vest noćas je potvrdio pouzdani novinar Đerar Romero koji tvrdi da je Martinez pre nekoliko dana prošao lekarske preglede i dogovorio sve uslove sa katalonskim klubom.

Ipak, on je dodao da u ugovoru stoji i jedna posebna klauzula po kojoj Injigo Martinez može odmah da napusti Barselonu i ode na pozajmicu, ukoliko La Liga ne dozvoli registraciju njegovog ugovora!

Dobro je poznata priča da je Barselona u ratu sa La Ligom, da je teško registrovala svoja pojačanja prošlog leta, zbog čega je Đoan Laporta bio primoran da povlači brojne finansijske poluge.

Nedavno je poništena i Gavijeva registracija kao prvotimca, dok Barsa ne reši probleme sa finansijskim fer-plejom.

Zbog svega toga, Barsa je želela da postavi ovu klauzulu, da se osigura, ali i da bi Injigo pristao da dođe kao slobodan igrač, i pored brojnih ponuda.

Takođe, Barsa i Injigo imaju dogovor da bi u eventulanom drugom klubu, odnosno na pozajmici, imao ista primanja kao na "Kamp nou".

Romero ipak dodaje da niko ne veruje da bi moglo da dođe do ovakvih komplikacija, ali da je klauzula postavljena "za svaki slučaj". 

Ovaj katalonski novinar je u istom "tviču" uživo potvrdio da je i Ilkaj Gundogan postigao sve uslove sa Barsom, ali da za razliku od Injiga, Nemac nije prihvatio klauzulu o pozajmici i to jedino nedostaje.

U prevodu, Nemac želi da Barselona izmiri sve svoje obaveze i reši finansijske probleme i samo u tom slučaju će potpisati ugovor, takođe kao slobodan igrač.

Sve u svemu, deluje da će Barselona obeležiti i ovo leto, jer kod nje ne može bez turbulencija i komplikacija, baš kao što je bilo i prošlog leta kada je tek pred kraj avgusta registrovala jedno po jedno novo pojačanje, na ivici finansijskog fer-pleja..

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.