Inter - Hakimi samo početak, ovo je kineski diktat!

Autor: Boris Jovanović
utorak 08.06.2021.
08:26
Izvor: Sportske.net

Sve je podređeno prodajama...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Stiven Ženg je mislio ozbiljno, slede prodaje i sređivanje finansija. Italijanski šampion Inter će morati da popuni kasu pre bilo kakvih kupovina. 

Najviše novca uneće verovatno Hakimi, Marokanac je na pragu dogovora sa Parižanima, priča se da će posao biti završen za oko 70 miliona evra. Inter mora da ga proda jer još nisu isplatili kompletan transfer od 40 miliona Realu koji im je prodao desnog beka.

Ai, to nije sve, pre povratka u Kinu, predsednik je razgovarao sa Marotom koji ima zadatak da pronađe klubove za Vidala, Sančeza, Perišića i mladog Pinamontija.

To će biti teško, pogotovo kada su Čileanci u pitanju, Vidal ima platu 6.5 miliona, Aleksis Sančez 7.5 teško da će im to neko plaćati, pogotovo ako Inter bude tražio obeštećenje, Perišić zarađuje oko 5 miliona po sezoni, pa je jasno da samo ova trojica igrača koštaju Inter oko 20 miliona neto.

Ako ne ode Hakimim klub mora da proda Lautara koga želi Atletiko. Inter ne bi da se odrekne "Bika", ali ni Madriđani neće platiti 90 miliona za Argentinca.

Interov problem je vreme, treba nekako u naredne tri nedelje dovesti pijacu u plus od 100 miliona što je teška misija jer će većina klubova čekati kraj EP.

Verovano će Sporting otkupiti Žoao Marija ali to je tek 7 miliona, videćemo šta će biti sa Naingolanom i Kaljarijem.

Inzagi je dobio obećanje da će samo jedan ključni igrač otići, ali je napomenuto da pojačanja, pre svega levog spoljnog igrača može da očekuje tek kada još neko bude prodat.

Šta će od svega na kraju biti videćemo, tek jasno je da je budžet kluba najvažniji ovog leta, čak nauštrb rezultata na terenu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke