Inter napunio kasu, slede kupovine! Inzagi želi ove igrače!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 08.07.2021.
08:39
Izvor: Sportske.net

Italijanski šampion mora da nađe par rešenja, pre svega desnog beka...

 EPA-EFE/Mourad Balti Touati
EPA-EFE/Mourad Balti Touati

Povezane vesti

Na kraju, Hakimi je završio u PSŽ, konačna suma je 60 miliona plus 8 bonusa, iako se pričalo o većem novcu, sve ovo pokazuje da je zbog peglanja finansija Inter morao da proda Marokanca.

Odluka je bila bolna, ali neophodna, Simoneu Inzagiju je već prilikom pregovora rečeno da neko od startera mora da ode, da napuni kasu, pa je cilj ispunjen. To ne znači da će sada stići zvučna pojačanja, ali šampion Italije lakše diše i sada su se okrenuli traženju zamene.

Dva imena su mete, prvo je Damfris iz PSV, ali holandski reprezentativac je skup, oko 20 miliona evra, Inter je kontaktirao Rajolu, ali čini se da je realnije da uzmu Beljerina iz Arsenala.

"Guneri" pristaju na dovogodišnju pozajmicu i obavezni otkup od 20 miliona, Inter traži ili da otkup bude opcioni, ili da konačna cena bude manje. Veći problem je čini se plata Španca od blizu 6 miliona po sezoni, ali i nedoumice vezane za njegovu povredu ligamenata i u poslednje vreme česte izostanke sa terena.

Postoje i "lou kost" varijante poput Zapakoste iz Čelsija, ali Inzagi bi pre svog bivšeg pulena iz Lacija, Lazarija. Problem je osveta Lotita, on traži od Intera koji mu je oteo trenera 25 miliona za ovog fudbalera koji ne vredi toliko. Ni napred pomenuti Zapakosta, ni Florenci koji se pominje ne ulivaju poverenje, tim pre što bolji u 4-4-2, pa Inter razmišlja i o Molini iz Udinezea koji igra za Argentinu na Kopa Amerika. Bivši Bokin klinac je nedavno debitovao, i već nakupio šest nastupa. Ali, pitanje je hoće li Udineze pustiti Argentinca na pozajmicu sa otkupom...

Što se ostalih igrača tiče, stigao je Čalhanoglu, vratio se posle mnogo godina Kordaz koji će biti rezerva Handanoviću, Inter traži uhlebljenje za Pinamontija, a četvrti špic bi mogao da bude Balde Keita. Najbolji fudbal igrao je kada mu je Inzagi bio trener u Laciju, otišao je u Monako, na pozajmicama u Interu i Sampdoriji se nije proslavio. Svejedno, Senegalac je iskusan, zna sistem rada trenera i zatvorio bi poker napadača, Lukaku, Lautaro i Aleksis Sančez su sigurni.

Inter se nada da će prodati Dalberta, Žoao Marija, Naingolana Vesina i još par igrača koji su bili na pozajmicama i dodatno popuniti kasu. Traži se i još jedan levi bek, ali Kolarov je ostao biće alternativa, Kostić je izgleda preskup.

U svakom slučaju, cilj Inzagija je da sačuva tim, nema prodaje Perišića, a ni Brozovića, ostaće Sensi koji se često povređuje, odbio je da se preseli u Fiorentinu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke