Interov letnji plan - Tri nova Srbina za dve zvezdice?

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.05.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Konte i Marota već prave tim, cilj odbrana skudeta i iskorak u Evropi. Naši u prvom planu...

AP Photo/Luca Bruno, File
AP Photo/Luca Bruno, File

Povezane vesti

Inter je i dalje opijen titulom, nije mala stvar, prekinuli su seriju najvećeg rivala i više nego zasluženo trijumfovali u šampionatu, ovo je 19. skudeto za "Crno-plave".

I dalje se provlače informacije o predstojećem sastanku predsednika Stivena Ženga sa Konteom. Trofejni trener želi garancije da će tim ostati na okupu, nema para za velika pojačanja, ali će svakako stići novi igrači. Plus, Konte ne želi da iko od nedodirljivih bude prodat, sigurno ostaju Lukaku, Barela, Bastoni, Hakimi, Lautaro, De Fraj koji su poneli i najveći teret. 

Konte traži kontinuitet i po jedno pojačanje u svakoj liniji. Navodno i dalje žele Musa iz Udinezea koji će biti konkurencija Handanoviću, a u klub bi trebalo da stigne i Nikola Maksimović kao slobodan igrač. 

Traži se levi spoljni igrača u formaciji 3-5-2, i dalje je jedna od ideja Emerson Palmijeri, ali je čini se izvesnije da pokušaju da dovedu našeg Filipa Kostića. To nije novo, 28-godišnji Kragujevčanin je i prošlog leta pominjan kao moguće rešenje, on bi bio idealan da pokriva levu stranu gde Konte traži nešto slično onome što čini Hakimi desno.

Marota će probati da završi dovođenje De Pola iz Udinezea, koji bi mogao da bude najveće pojačanje, ali tek kad se klub oslobodi Vesina, Vidala, odlaze Ranokija, Kolarov, Vidal.

Što se napadača tiče, jedna varijanta je Luka Jović, druga i dalje Džeko, ali "Gazeta" tvrdi da bi Konte mlađeg igrača od Bosanca. Videćemo šta će biti i sa Aleksisom Sančezom koji je zimus bio blizu odlaska u Romu. 

U svakom slučaju, Konte se i dalje suočava sa sumnjama da može da napravi nešto u Evropi što mu zameraju kroz celu karijeru, ali realno je da Inter sa ovim timom i par pojačanja bude prvi favorit za titulu u Seriji A, dvadeseta po redu bi značila i dve zvezdice na dresu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke