Istorija? "Senatori" Bufon i Kjelini odlaze, ovo su ponude koje imaju!

Autor: Boris Jovanović
petak 07.05.2021.
08:51
Izvor: Sportske.net

Da li ovo leto donosi kraj? Obojica imaju želju da i dalje budu na terenu...

EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Ovo bi trebalo da bude leto velikih promena. Rezultatski neuspeh u Ligi šampiona, ali pre svega gubitak titule značiće verovatno i novu stranicu u istoriji Juventusa.

Đanluiđi Bufon će ponovo napustiti klub, prethodno je otišao u PSŽ, ali neće se povući. Iako ima 43 godine, po mnogima najbolji golman svih vremena želi i dalje da brani.

Pominjana je Atalanta, ali navodno je budućnost Bufona van Italije. Cilja klub koji će igrati Ligu šampiona, sa nekima već pregovara. Gotovo da ne postoje šanse da ostane u Juventusu, čak i ako dođe Donaruma iz Milana, Bufon ne želi da sedi na klupi.

Opcije?

Olimpijakos, Galatasaraj, Ajntraht Franmkurt, Dinamo Kijev i Sporting Lisabon. Većina ovih klubova su u Ligi šampiona, Ajntraht je blizu, Galatasaraj ima šansu, u svakom slučaju Bufon bi da brani na najvećoj sceni.

Što se tiče Kjelinija, navodno, ako ostane Paratići koji želi da podmladi roster, kapiten odlazi. Čeka Juventus, ali nema ponude za produžetak. Pirlo je izbegao odgovor o budućnosti nekadašnjeg saigrača, trener ni sam ne zna šta će se dešavati sa klupom, mnogo je opcija i mala verovatnoća da ostane.

"Pričam sa Kjelinijem svaki dan, ali ne o budućnosti, mnogo bitnija nam je sadašnjost", kaže Pirlo koji sigurno dobija otkaz ako se ne plasira u Ligu šampiona, a male su šanse da ostane i sa mestom u top 4. 

Kjelini ima ponude iz MLS i arapskih zemalja, on planira da odigra još par sezona, više ga privlači mesto direktora nego klupa. Za razliku od većine fudbalera, on je završio ekonomiju, želeo bi da upravlja finansijama, manje je zainteresovan za sportski sektor i priželjkuje upravljačko mesto u Juventusu na kraju karijere. Ali, kako rekosmo, želi da igra još par godina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke