Istorijska greška? Odrekli se Halanda i Vlahovića, sada žale!

Autor: Nemanja Janošev
subota 09.10.2021.
08:18
Izvor: Sportske.net

Kako bi ovo funkcionisalo?

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Sportski direktor Inter Bepe Marota otkrio je poneke zanimljive detalje iz prošlosti svoje karijere poput mogućnosti da njegov tadašnji klub Juventus angažuje Erlinga Halanda.

Iako u upravama ovih klubova to neće javno priznati, Bepe Marota je jedan od najzaslužnijih za pad Juventusa, a vozdignuće milanskog Intera. Sve je počelo njegovim odlaskom iz Torina nakon nesuglasica sa ostatkom uprave, a kako je podvukao, to nije bilo zbog Kristijana Ronalda koji je tada stigao u redove "stare dame".

Imao je Juventus sjajne poteze prethodnih godina dovodivši pojačanja bez obeštećenja, ali možda bi kruna svih akvizicija bio Erling Haland ili ipak ne bi? Pitanje je kako bi se razvijao u Torinu i na koji način bi tekla njegova karijera. Sve u svemu, Juventus je bio veoma blizu njegovog dovođenja u trenucima dok je Norvežanin nastupao za Malme.

U društvu svog oca Alfija i tadašnjeg agenta Pedersena, Erling Haland je doputovao u Fijatov grad i sa kapom Juventusa posmatrao njihov meč, da bi saznao da ga "bjankoneri" planiraju za U-23 ekipu. To se Norvežanima nije dopalo i transfer je propao.

"Kada sam bio u Juventusu mogli smo da angažujemo Erlinga Halanda. Bila je to 2017. godina. napadač je došao u Torino i gledao utakmicu sa Interom. Međutim, Juve ga prvobitno želeo za svoj rezervni tim", kazao je Marota na Festivalu sporta u Trentu.

Osim ovog detalja, Marota je otkrio i da je njegov sadašnji klub Inter ovog leta želeo da dovede Dušana Vlahovića, ali da su se zbog iskustva odlučili za Edina Džeka.

"Prva meta je bio Džeko, a druga Vlahović. Moglo je da se dogodi da ih spojimo - igrač za ovaj trenutak i fudbaler za budućnost. Ipak, odlučili smo se za Džeka, što nam je omogućilo momentalne usluge", naveo je Marota.

Usput je dodao kako Vlahovića smatra velikim talentom, ali navodi da je razlika između šampiona i talenta ogromna.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke