Italijani polako dižu ruke, Lukaku se vraća kući?

Autor: Stefan Matić
utorak 31.01.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Neočekivano slaba sezona Belgijanca.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Lukaku se leta 2021. godine vratio u Čelsi, u klub u koji je kročio deset godina pre kada su "plavci" 2011. godine izdvojili 15 miliona evra kako bi ga doveli iz Anderlehta. 

Međutim, drugi mandat u klubu nije prošao najbolje. Lukaku je godinu dana po povratku otišao u Inter na pozajmicu. Sa italijanskim klubom je stvorio neverovatnu vezu, sa "neroazurima" je imao odlične dve godine kada je sa Konteom osvojio i Skudetom pred povratak na "Stamford Bridž". 

Ove sezone je ponovo pozajmljen Interu, ali brojke nagoveštavaju da više ni "Meaca" nije "obećana zemlja" za Belgijanca. Napadač je ove sezone upisao nešto ispod 400 minuta na terenu sa postignuta dva gola i jednom asistencijom. Neubedljive brojke, izostanak fizičke spremnosti i učestali problemi sa povredama bi moglo da donese povratak u London po kraju ove sezone. 

Verovalo se kako će pozajmica biti produžena i na narednu sezonu, ali "neroazuri" polako dižu ruke od 29-godišnjaka. Lukaku ima ugovor do 2026. godine sa Čelsijem, italijanski mediji nagoveštavaju da je ostanak na "Meaci" moguć ukoliko napadač zasija u drugom delu sezone. Takav ishod za sada deluje kao manje verovatan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke