Italijanski transfer trougao, hoće li Filip Kostić morati da skida "grbu"!?

Autor: Boris Jovanović
petak 02.08.2024.
11:11
Izvor: Sportske.net

Samo Italijani ovo mogu da iskombinuju...

Juventus FC
Juventus FC

Povezane vesti

Italijanski klubovi su uvek inovativni kada treba naći način da se u nedostatku novca nađe rešenje za transfere. Slabija kupovna moć u odnosu na Engleze, kao i gigante iz drugih zemalja ih primorava da budu kreativni.

Juventus i Fiorentina su neprijatelji, ali je dosta igrača iz "Ljubičastih" završilo u Juventusu, novi posao je na pomolu ovog leta.

Ali, umešana je i Atalanta, pa ovaj svojevrsni trougao bi mogao da doprinese da svi na kraju budu zadovoljni.

Naime, nije tajna da Juve želi sjajnog Teuna Kopmajnersa, uputili su ponudu od 45 miliona koja je glatko odbijena. Atalanta traži najmanje 60, već su doveli Dansa iz Lensa, kao i Mata O'Rajlija iz Seltika.

Nemaju potrebu da prodaju Holanđanina, ali on želi u Torino. 

Kao svojevrsnu meru pritiska Juve pokušava da na kraju angažuje jeftinijeg Nika Gonzalesa iz Fiorentine. On košta 35 miliona evra, pre tri godine je Argentinac stigao iz Štutgarta za deset miliona manje, odigrao 125 mečeva, dao 38 golova.

Bivši igrač Štutgarta ima tri miliona evra platu, jasno da bi u Juventusu mogao da računa na povećanje. Ali, želi ga i Atalanta. Navijači Fiorentine ne bi voleli da ga prodaju Juventusu, ali zanimljivo još manje "Boginji".

Razlog je Gasperini. Timovi su odigrali nekoliko vatrenih mečeva, posle je usledilo i "treće poluvreme" u vidu prozivki i uvreda, a trener Atalante je rekao da je Fiorentina "ljubomorna, jer bi želela da bude Atalanta u poslednjih desetak godina).

Sada je situacija zamršena, ali Fiorentina bi mogla da proda Nika Gonzalesa Juventusu, onda bi posao sa Kopmajnersom otpao. Ali u Bergamu ne žele da Holanđanin bude nezadovoljan, a i teško da će mu cena nekada u budućnost biti veća.

Juventus bi Fiorentini mogao za Gonzalesa da ponudi našeg Kostića i Vestona MekKenija (već je Fiorentina dovela Keana iz "Stare Dame", dok Atlalanta kao mamac ima golmana Huana Musa. Argentinac je u Udinezeu skrenuo pažnju, branio i za reprezentaciju, ali se nije proslavio u Bergamu. Toskanci traže golmana, Šćešnji ima preveliku platu, De Hea koji je pominjan kao rešenje takođe traži ogroman novac. Novi trener Firentinaca Rafaele Paladino ima veterana Teraćanija kao prvu opciju, nije baš da uliva poverenje.

A šta bi Fiorentina ako proda Gonzalesa?

Usresredili bi se na Alberta Gudjonsona, Islanđanina iz Đenove koji je bio meta Intera.

Sve to je prilično zamršeno, italijanski mediji smatraju da će na kraju Gonzales ipak završiti u Torinu, da Kompajners ostaje u Bergamu, a da bi Kostić mogao da stigne u Firencu.

Onda bi ga čekala "degobizacija", odnosno "skidanje grbe", što je popularan naziv kada bivši igrač Juventusa dođe u Firencu, pa saigrači pokušavaju da isteraju "duh Juventusa" iz njega.

Znate li što Juventus zovu "grbavcima".

Jer su oni jedini od velikih klubova nosili nekvalitetne dresove svojevremeno, oni bi se naborali u gornjem delu leđa, pa su stvarali svojevrsnu "grbu".

Filip Kostić je inače i dalje na izlaznim vratima, priča se o Kristal Palasu gde je njegov bivši trener iz Ajntrahta, Oliver Glazner, a druga opcija je povratak u Nemačku, zainteresovano je par klubova...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke