Iz Džede zvali Madrid da bi srušili svetski rekord - Vinisijus od 400.000.000 evra!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 13.08.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Hoće li Real popustiti.

EPA-EFE/Daniel Gonzalez
EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Povezane vesti

Brazilski krilni napadač Vinisijus Žunior ima poziv iz Saudijske Arabije da se priključi tamošnjem fubalskom carstvu.

Gradi se palata od zlata širom Saudijske Arabije i kao takva neophodna je da ima najbolje što može. Znamo koji sve superstarovi su prihvatili poziv petro-novca, počevši od Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, pa nadalje, ali jasno je da Saudijci imaju želju i sve potrebne resurse da krenu po još gigantskih transfera.

Jedan iz takve kategorije definitivno bi bio onaj u kojem je glavni protagonista Vinisijus Žunior. Momak čija je kandidatura za "Zlatnu loptu" rasprostranjena zajedno za Džudom Belingemom nije previše zainteresovan za odlazak u Saudijsku Arabiju, ali novac bi mogao da promeni sve, kao i obično... Iako doživljava pik svoje trenutne karijere i osećaj je da ćemo ga gledati na još boljem nivou, Vinisijus bi u slučaju da Real Madrid pristane mogao da krene putem Al Ahlija.

Cifre su već sada takve da ide voda na usta. Ponuda kluba iz Džede dostigla bi oko 400.000.000 evra, što je skoro duplo više u odnosu na svetski rekord koji je u vlasništvu Pari Sen Žermena, odnosno Nejmara i iznosi 222.000.000 evra.

Saudijci su imali potrebu da obave direktan telefonski poziv sa generalnim menadžerom Real Madrida Hoseom Anhelom Sančezom koji ih je podsetio da je Vinijeva otkupna klauzula 1.000.000.000 evra.

Realu nije nužno da ga izgube, niti on sam želi da u najboljim godinama ode u Saudijsku Arabiju koja bi ga učinila najplaćenijim igračem planete, a ujedno, uz Kristijana Ronalda, ambasadorom lige i zemlje u borbi za Mundijal 2034.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke