Izgleda da je blizu! Drugi najveći transfer svih vremena, ko mora da ode?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.07.2021.
10:10
Izvor: Sportske.net

Vest obišla jutros planetu, ovo ne mogu da odbiju?

 EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Više nema dileme, ponuda je otišla u Dortmund. Jan-Age Fjortof koji ima sjajne veze u skandinavskom fudbalu kaže da Borusija ne može da odbije, isto tvrdi i Bild.

Čelsi će platiti 175 miliona evra za Norvežanina, ostalo je da dogovore uslove sa Rajolom i ocen igrača Alfijem, ali čini se da tu neće biti problema.

Naime, uz provizije, Haland će preskočiti transfer Mbapea i postati drugi najskuplji igrač u istoriji, iza Nejmara.

Iako se direktor Cork našalio da je igrač već u Engleskoj, pošto nije počeo pripreme sa ekipom, čini se da bi bilo glupo da milioneri ne prihvate ponudu, to je 100 miliona evra više nego što će uzeti narednog leta kada na snagu stupi klauzula o otkupu ugovora.

Kako će Čelsi finansirati transfer?

Pa, kako i obično, Abramović će zavući ruku u džep, ali će i neki igrači biti prodati. Prošlog leta je Čelsi uložio 260 miliona u transfere, istina je da je Lampard dobio otkaz, ali Tuhel je preuzeo, osvojio Ligu šampiona, završio kao četvrti u prvenstvu.

Dakle, u poziciji su da ponovo kupuju.

Imaju i veliki broj igrača na prodaju, planiraju da od Ejbrahama inkasiraju tridesetak miliona, toliko bi mogao u kasu da unese i Zijeh, dok je Hadson-Odoi koga i dalje želi Bajern nešto jeftiniji. Ako uspeju da prodaju Emersona Palmijerija i igrač ne pozajmicama (mada oni neće doneti neki veliki novac), to bi trebalo da bude stotinak miliona, pa onda ni suma uložena u Halanda ne zvuči toliko strašno. Problem je što Tuhel traži i da se dovede jedan mlađi štoper, kao i igrač sredine terena, želi Pjanića, makar i na pozajmicu. Ali, s obzirom na evropsku krunu, klub će mu izaći u susret, pa bi ceh prelaznog roka mogao da bude sličan onome prošle sezone...

U Čelsiju veruju da će se Haland idealno uklopiti sa Vernerom koji nije igrao na pravoj poziciji i bolji je kao drugi špic, tačnije da bi mogao da bude od velike koristi kao fudbaler koji otvara prostor i asistira. Uz njih dvojicu i Haverca to bi bio trio iz snova...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke