Iznenađenje .- Ako ide u PL, Mbape bira odlazak u London, samo tri kluba mogu sebi da priušte Francuza!

Autor: Boris Jovanović
subota 08.07.2023.
08:46
Izvor: Sportske.net

Pat pozicija u ovom trenutku...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Smenjuju se informacije oko Kilijana Mbapea, ono što znamo je da neće prpdužiti ugovor, da PSŽ želi da ga proda ako ne aktivira klauzulu za 2025. godinu, jer, kako je rekao Al-Kelaifi, ne mogu da dozvole da odšeta bez obeštećenja narednog leta. Ali, problem je to što niko neće platiti 200 miliona evra za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora.

Real je zainteresovan, ali tek narednog leta kada Mbape bude slobodan, pojavljuju se priče o Liverpulu koji je ušao u igru, ali one nisu realne. Velika prepreka je za klubove u Engleskoj njegova plata, traži 50 miliona evra, to ne može da dobije u Realu.

Sada se pojavljuju priče da bi on, ako ne ode u Madrid, najradije prešao u Arsenal, jer veruje da može stopama Anrija, uz to najviše mu se sviđa Artetin projekat i činjenica da "Guneri" imaju veliki broj talentovanih igrača.

Ogroman broj navijaća londonskog kluba bi to jedva dočekao, samo teško je verovati u transfer, preveliki je novac, iako je, kako smo pisali pre par nedelja vlasnik Sten Kronke izvadio "zmiju iz džepa" i uložio ogromna sredstva, ne samo u Deklana Rajsa već u poslednjih nekoliko prelaznih rokova.

U Francuskoj tvrde da samo tri kluba mogu da priušte Mbapea za ovo obeštećenje i to uz bogate bonuse PSŽ, nikako drugačuje.

U pitanju su klubovi-države, Njukasl (Saudi Arabija), Siti (Emirati), kao i Real koji ima novca, ali ne želi da ga uloži ovog leta i pored odlaska totema ekipe, Benzeme. Mbape nema problem da sačeka sledeće leto i ode u Real (ako, ponovimo smamji platu), ali PSŽ želi da ga proda sada.

Naizgled pat pozicija, poslednju reč ima fudbaler, ali ni njemu neće biti lako da ostane u Parizu protiv volje kluba zbog pritiska javnosti, ali i nimalo naivnih navijača...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke