Barsina savršena računica - Holanđanin = Levandovski + Španac?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.05.2022.
09:31
Izvor: Sportske.net

Nikome nije jasno šta se dešava u Barsi.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Iako je Ćavi Ernandes u nedelju nakon pobede nad Majorkom ponovo istakao da je Frenki de Jong za njega nedodirljiv, danas stiže informacija da je Holanđanin na prodaju.

Doduše, ovu vest je plasirao madridski As, ali ne Havi Migel, koji je pouzdani novinar kada su u pitanju informacije iz Barselone. Huan Himenez piše da je Đoan Laporta odlučio da proda Frenkija de Jonga zbog promenjivih partija tokom proteklih nekoliko nedelja.

Holanđanin ima ogromnu tržišnu vrednost, Barsa se nada da može da inkasira 70 miliona evra i da taj novac može da se iskoristi za druga važna pojačanja.

As tvrdi da je Ćavi pristao, ali samo pod uslovom da dođe kapiten Valensije Karlos Soler.

On je De Jongov vršnjak, postao je i standardan reprezentativac kod Luisa Enrikea, a ulazi u poslednju godinu ugovora pa bi Barsa mogla da ga dovede za samo 20 miliona evra. 

Ipak, sve zavisi od De Jongove prodaje, a nije tajna da ga jer Erik ten Hag označio ka prioritet. Mančester Junajted je blizu i dovođenja Sergeja Milinković-Savića, ali to znači da ne bi mogao da dođe i De Jong.

Ćavi želi šestoricu veznih igrača, Buskets i Pedri ostaju nedodirljivi, dobijali bi naravno povremeni odmor, a tu bi bili još i Gavi, Frenk Kesi, Niko Gonzales i Soler.

Preostalih 50 miliona evra od De Jongove prodaje, Barsa bi uložila u napad ili odbranu, jer nije tajna da klubu treba novca, a da Ćavi želi i oba beka, klasičnog napadača...

Robert Levandovski je prva želja, ali ga Bajern neće pustiti ispod 50 miliona evra. Po toj računici, ako Barsa za De Jonga dobije Levu i Solera, ovo ne zvuči tako loše, zar ne?

Inače, Barsa bi danas mogla da napravi ključan korak ka Ligi šampiona, ako Betis ne pobedi Hetafe. AdmiralBet daje primamljivu kvotu na tip 1X&0-3 - 1,78, vredi probati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke