Iznenađenje ili ne? Sadik u dobro poznatom crveno-belom dresu?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.11.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Nigerijac pred važnom odlukom.

EPA-EFE/Carlos Barba
EPA-EFE/Carlos Barba

Povezane vesti

Umar Sadik prolazi kroz prilično turbulentan period i mogao bi privremeno da promeni sredinu u zimskom prelaznom roku.

Svima je poznato da je Sadik realizovao značajan transfer iz Almerije u Real Sosijedad za 20 miliona evra, ali tek što je debitovao u plavo-belom dresu, zadobio je tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata.

Iako je potpuno spreman od kraja prošle sezone, on dobija veoma malu minutažu kod Imanuela Ilguasila. Trener Real Sosijedada više puta je ponovio da ima poverenja u Nigerijca, ali to ne pokazuje minutažom koju mu daje. Iako je upisao 13 nastupa, na terenu je proveo samo 350 minuta, što znači da u proseku uđe u igru tek u poslednjoj četvrtini utakmica.

Zbog toga su sve glasnije glasine da bi Sadik mogao da ode na pozajmicu u - Almeriju. Njegov prethodni klub takođe kuburi ove sezone, predstoji mu žestoka borba za opstanak, a Sadik je upamćen kao najbolji golgeter u novijoj eri kluba iz Andaluzije.

Ipak, postoji nekoliko problema u pregovorima, a to je činjenica da će Sadik ići na Kup afričkih nacija, koji će se ove zime održati u Obali Slonovače od 13. januara do 11. februara. 

Nigerija je jedan od favorita da ide do samog kraja turnira, što znači da bi Sadik praktično mogao da zaigra za Almeriju tek u drugoj polovini februara, što je rizično za ekipu koja vapi za golovima u borbi za opstanak. 

Što se Sadika tiče, on smatra da mu je promena važna, želi da igra i da ostane u formi, a Almerija je njemu dobro poznata sredina. 

On je za Almeriju dao 43 gola i upisao 19 asistencija na 84 utakmice i baš zbog ovakvih brojki ga je Real Sosijedad i kupio leta 2022. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke