Izvolite, poslužite se! U Milanu supermarket, brojevi u crvenom, trojica najboljih na prodaju!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.10.2019.
09:12
Izvor: Sportske.net

Teški dani, gubitak još veći, moraće da se oslobode najboljih kako bi krenuli od nule...

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Nema kraja mukama Milana. Brojke osuđuju, minus je 160 miliona evra, za 60 veći nego što se predviđalo. Gubici su ogromni, prošle godine je klub završio u "crvenom", 135 miliona evra, porasli su troškovi, plata igrača, a u tim je uloženo 150 miliona evra u poslednjih godinu dana, dok je istovremeno ostvaren prihod na prodajama od 50 miliona.

Strategija predsednika Gazidisa i vlasnika, fonda "Eliot" je da gubitke pretvore u deonice, kako bi sledeće godine krenuli od nule, pošto smanje troškove.

Ali, da bi se to ostvarilo, kako piše rimska "Republika", moraće da žrtvuju par igrača.

Jednog već u januaru, praktično dva imena su u igri, Donaruma, za koga su odbili ponudu PSŽ od 20 miliona plus Areola ili Suso kome je cena pala, Španac igra mnogo slabije ove sezone. Klub bi najradije prodao Donarumu jer ima ogromnu platu od 6 miliona po sezoni neto, ali on ne želi da ode pre leta, tada ima obećanje da će ga pustiti, ako ne izbore Ligu šampiona.

Ko bi još mogao da napuni kasu?

Paketa, koga traži PSŽ, Leonardo ga je doveo u Milan, Đampaolo mu mije puno verovao, videćemo kakav će status imati Brazilac kod Piolija.

I na kraju, mogućnost da Kesi ode, odustao je od Vulverhemptona. Pominjan je i transfer Romanjolija koga želi Juventus, ali realno, teško će platiti 70 miliona koliko za svog vođu odbrane traže "Rosoneri". Novi teški dani pred Milanom, rezultata nema, ali čini se da će preseći, dodatno smanjiti troškove, a kakve će to posledice imati na jačinu tima, nije teško pretpostaviti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet Anonymous
Thursday, 17.10.2019
19:32

MU ako je bar malo pametan treba da plati 70mil za Romagnolija

avatar
NikkiCFC
Thursday, 17.10.2019
15:30

Moze nama Romanjoli?

avatar
REVØLT
Thursday, 17.10.2019
12:17

Sources inside Milan reassure the club have no intention to sell players in January as it would be incoherent with the team's seasonal goals and the big investments done by the ownership (€265M last year and €80M already in this fiscal year) [@AntoVitiello]

avatar
LFC*19
Thursday, 17.10.2019
10:34

Uvijek sam mislio, zamisli koliko djece polaznika imaju najveci klubovi, pa tamo bi svako igrao. Zbog toga sam mislio kad dodju ovakvi dani prodas prvi tim i ubacis 11 ubica mladih i kupis 2 3 iskusna. Pa to je Milanelo covjece!!!! Ali novac je vezao fudbal čvršće nego što mislimo. Barceloni bi se isto desilo, pored sve LA Masije, a do juce bi talenat do talenta. Izvućiće se Milan... ali sa novim gazdom i novcem, ne talentovanim Milanelom!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 17.10.2019
09:24

Romanjolija treba dovesti. Extra stoper

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 17.10.2019
09:24

Pa jos jucer je na ovom portalu pisalo da je smanjen deficit i da iznosi oko 90 mil Ajde se ljepo dogovorite prije pisanja Samo Revoltu dizete tlak Haha

avatar
REVØLT
Thursday, 17.10.2019
09:16

Kakva smejurija od teksta.