Jan Oblak na leto napušta Atletiko zbog odličnog odnosa dva kluba?!

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.02.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Nije nerealno...

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Slovenački golman Jan Oblak mogao bi da napusti Atletiko Madrid predstojećeg leta, piše "Marka".

Jedan od fudbalera čije se ime prethodnih godina nije moglo puno puta naći u transfer spekulacijama. Ali, pojavio se dim, a gde ima njega, ima i vatre. Španska "Marka" navodi da, iako voli život u Madridu i veran je Atletiku, Jan Oblak razmišlja o Premijer ligi već neko vreme.

Smatra da bi ga nastupanje u najjačem šampionatu sveta ispunilo i tako se kao opcija pojavljuje Totenhem! Londonski klub je u potrazi za naslednikom Uga Ljorisa koji definitivno mora da preda palicu pouzdanijem čuvaru mreže, a malo je boljih od golmana Jana Oblaka u svetu fudbala.

Na čemu se zasnivaju spekulacije? Totenhem i Atletiko Madrid su prethodnih godina razvili sjajno partnerstvo. Vršili su pojedine transfere, prevashodno iz pravca Londona ka prestonici Španije. Tako su Simeonev tim pojačavali Kiran Tripije, Serhio Regilon, sada Met Doerti... Ovog puta bi moglo da bude suprotno, pa se pominje Jan Oblak, a zajedno s njim i Janik Fererira Karasko na koga će Barselona imati pravo preče kupovine na leto.

Oblak ima 30 godina. Iz Benfike je 2014. stigao u Atletiko kao zamena za Tiboa Kurtou i od tada je nezamenljiv na golu "jorgandžija".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke