Jedan od najšokantnijih transfera, četiri godine kasnije - Filipe Kutinjo!

Autor: Milovan Longinov
petak 07.01.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Brazilac se vraća u Premijer ligu!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Filipe Kutinjo je postigao dogovor i narednih šest meseci igraće na pozajmici u Aston Vili.

Detalji još uvek nisu poznati, ali za Barsu je najvažnije da se rešila većine Kutinjove plate. Brazilac je nakon odlazaka Lea Mesija i Antoana Grizmana ostao najplaćeniji u ekipi sa čak 18 miliona godišnje. 

Spekuliše se da će Barsa morati da plati deo njegove plate, Aston Vila nije želela da pokrije celu, što je i očekivano, ali će katalonski klub svakako moći da registruje Ferana Toresa. Ipak, Fabricio Romano je preneo da će Vila snositi većinu njegove plate do kraja sezone.

Kutinjo je u Barsu stigao kao mega  pojačanje i projektovana zamena za Andresa Inijestu, pre tačno četiri godine za 120+40 miliona evra.

Brazilac nije ispunio očekivanja, zbog čega je nakon sezone i po otišao na pozajmicu u Bajern. Sa Bavarcima je osvojio sve trofeje, ali nije blistao, pa Bajern nije iskoristio mogućnost da ga otkupi.

Nakon povratka u Barsu doživeo je tešku povredu, decembra 2020, zbog čega je pauzirao sve do početka ove sezone. 

Ni ove se nije naigrao, odigrao je 16 utakmica, uglavnom sa klupe i postigao dva gola. 

Veliku ulogu u pregovorima odradio je Kutinjov bivši saigrač, Stiven Džerard, koji mu je bio kapiten od 2013. do 2015. godine. Džerard je insistirao na njegovom dolasku, Kutinjo nije imao mnogo izbora i prihvatio je ponudu Vile.

Sve u svemu, Kutinjo će ostati jedan od najvećih promašaja u istoriji Barse, ugovor mu ističe 2023. godine, tako da će ga Katalonci na leto prodati za "siću"....

Ubrzo su klubovi potvrdili transfer, odnosno pozajmicu do kraja sezone, ali samo uz opciju, ne i obavezan otkup na leto. 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke