Jovanović ispao iz trke? Marsej odabrao "siguricu"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.01.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Dobra odluka?

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Uprava fudbalskog kluba Olimpik iz Marseja nadomak je dogovora sa kongoanskim napadačem Sedrikom Bakambuom.

Iskusni špic je već dokazan u Evropi gde je tresao mreže u dresu Viljareala, ali već četiri godine ne igra na ozbiljnijem nivou budući da je nosio opremu Peking Guana po odlasku iz Španije. 

Njemu je, kao slobodnom igraču, ponuđena saradnja od dve i po godine i dve strane su veoma blizu dogovora. Upravo činjenica da je iskusan, a pritom i slobodan agent, Marseju je bila vodilja da ga angažuje pre napadača Čukaričkog Đorđa Jovanovića kojeg su želeli i pratili.

To ne isključuje mogućnost da će pokušati na leto, ali za sada, čini se da je Bakambu rešenje za aktuelnu sezonu. Marseju je neophodan napadač u periodu izostanka Bambe Dijenga koji je na Afričkom kupu nacija, te slabe forme Arkadijuša Milika čija je zdravlje često ugroženo usled brojnih povreda koje ga prate tokom karijere. 

Marsej je prethodni meč protiv Bordoa, koji su uzgred dobili sa 0:1, igrao sa Dimitrijem Pajeom kao lažnom devetkom. Jasno je da krilni fudbaler nikako ne može konstantno da bude rešenje na toj poziciji, te je Sampaoli uz Pabla Longoriju izabrao Sedrika Bakambua.

Bakambu je na 103 utakmice za Viljareal uspeo da postigne 47 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke