Junajted dogovorio treće pojačanje, evo šta će morati da urade pre kupovine!

Autor: Boris Jovanović
petak 19.07.2024.
07:43
Izvor: Sportske.net

PSŽ ne popušta, šta planiraju na "Old Trafordu"?

EPA-EFE/Raul Martinez
EPA-EFE/Raul Martinez

Povezane vesti

Mančester Junajted je dogovorio sve sa Manuelom Ugarteom, ali Urugvajac nije bliži Old Trafordu jer PSŽ i dalje traži oko 60 miliona evra za vezistu koji je prošlog leta stigao iz Sportinga. Nije se baš naigrao u Parizu, čini se da Luis Enrike ima druge planove.

"Đavoli" su već potrošili veliki novac za Zirkzea i francuskog tinejdžera Lenija Žoroa iz Lila, Ugarte bi trebalo da bude treće pojačanje. Ali, ni kasa nije nepresušna, novi manjinski vlasnik Džim Retklif pokušava da proda igrače. Ipak, niko od saudijskih klubova koji su izrazili interesovanje neće platiti 40 miliona evra za Kazemira, iako bi rado preuzeli njegov astronomski ugovor. 

Već su otišli Alvaro Fernandez, Doni van de Bek i Vili Kampbvala, u Benfiku, Đironu i Viljareal, ali su te prodaje donele svega dvadesetak miliona. Naravno, transfer Mejsona Grinvuda u Marsej je za sada najskuplji, ali ni to nije dovoljno. 

Koga bi na "Old Trafordu" mogli da žrtvuju?

Skot MekTominaj je tražen u PL, izgleda da će klub morati da popusti, ali i da smanji cenu za škotskog vezistu. 

Njegovo mesto u rosteru bi mogao da zauzme Rabio koji je slobodan, ima dosta ponuda, neće ostati u Juventusu, ali želi u PL.

Klub će probati da proda i Lindelefa, možda i bivšem menadžeru Murinju, kako bi eventualno otvorio prostor za dovođenje De Lihta. Ali, stigao je Žoro, pa je sada prioritet da se oslobode Kazemira i angažuju defanzivnog veznog igrača.

Naravno, jedna od varijanti bi bila da dovedu Ugartea na pozajmicu što bi oslobodilo prostor za nove operacije tokom letnje pijace, ali kako rekosmo, PSŽ je postavio cenu od šezdesetak miliona evra i nisu raspoloženi za bilo kakve druge kombinacije.

Inače, Junajted je već odigrao meč protiv Rozenborga, sa kombinovanim timom su izgubili u Norveškoj. Sledi sudar sa Rendžersima za vikend, a onda odlaze u Kaliforniju gde ih čekaju mečevi sa Arsenalom, Betisom i Liverpulom. 

Generalna proba za start u PL (rival im je Fulam) je Komjuniti Šild 10. avgusta protiv šampiona i gradskog rivala Sitija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke