Junajted krerira "Ronaldovo pravilo" - Šta će biti s Rašfordom?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 08.01.2023.
09:28
Izvor: Sportske.net

Seča knezova.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Rukovodstvo Mančester junajteda, uz inicijativu sportskog sektora na čelu sa Ričardom Arnoldom, direktorom fudbala Džonom Mrdoom i menadžerom Erikom ten Hagom spremaju se na revolucionarnu odluku ograničenja plata u klubu.

Naime, "Ronaldovo pravilo", kako je prozvano od strane britanskih medija zbog astronomskih primanja Portugalca na "Old Trafordu", stupiće na snagu čim pre i značiće ograničenja primanja svih fudbalera u ekipi zarad kreiranja stabilnosti u svlačionici. U klubu žele da učine sve igrače prvog tima donekle jednakima i da nema "odskakanja" prilikom dovođenja pojedinih zvezda kako ne bi došlo do razdora u svlačionici, egocentričnih situacija...

Određeno je da će nivo plate biti na oko 200.000 funti, a veću promenu će prvi osetiti David de Hea kojem ističe ugovor na kraju sezone. Španac je ubedljivo najplaćeniji igrač tima sa 375.000 funti sedmično koje dobija na račun. Ten Hag želi novog prvog čuvara mreže, pa bi De Hea mogao da napusti klub, ali on se nada ostanku. Ukoliko do dogovora oko produžetka saradnje dođe, on će biti zasnovan na njegovom značajnom smanjenju plate.

Džejdon Sančo prima 350.000 funti nedeljno, a na osnovu predstava koje pruža i uticaja koje ima na ekipu, malo je reći da je preplaćen. Junajted želi da izbegne ponavljanje ovakvih slučaja.

Najveće probleme zbog "Ronaldovog pravila" mogu da imaju u pregovorima sa Markusom Rašfordom koji igra u životnoj formi, a pritom mu na leto 2024. godine ističe ugovor. Englez trenutno prima 200.000 funti nedeljno i brojni klubovi bez problema mogu da mu ponude mnogo više. Ako nastavi da igra na ovakvom nivou, lako može da dobije i duplo na nekoj drugoj destinaciji.

Junajted godišnje troši 228.000.000 funti na plate igrača što je najviše u Premijer ligi. Kada na osnovu toga pogledate rezultate, jasno je da klub na ovom polju radi katastrofalno.

"Đavoli" sledećeg vikenda igraju sa Sitijem na "Old Trafordu". U formi su i kvota na 1X u AdmiralBet iznosi 2.02.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke