Junajted nanišao dve mete u januaru, na radaru Zvezdin "dželat" i Sitijev višak!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 10.12.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Erik ten Hag mogao bi da dobije dva nova pojačanja...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dolazak Džima Retklifa u Mančester junajted još uvek nije doneo radikalne promene u samoj svlačionici, tako nešto neće ni biti moguće dok se ne otvori zimski prelazni rok koji počinje 1. januara.

Engleski klubovi tradicionalno troše velike svote novce na nove igrače i u januaru, pa tamošnji mediji uveliko govore o metama Mančester junajteda koji je juče pretrpeo sramotan poraz od Bornmauta na Old Trafordu.

Prvi na listi želja Junajteda navodno je fudbaler Lajpciga Lois Openda koji je u Nemačku stigao tek proteklog leta, ali je pokazao zavidan kvalitet na vrhunskom nivou.

Na svom kontu u dosadašnjem toku sezone već ima 14 golova, od kojih četiri u Ligi šampiona, a jedan je dao i Crvenoj zvezdi u pobedi "bikova" od 2:1.

Lajpcig je Opendu platio nešto manje od 40.000.000 evra, a spekuliše se da bi Junajted morao da izdvoji duplo više ne bi li doveo reprezentativca Belgije u Mančester.

Meta "crvenih đavola" jeste i reprezentativac Engleske Kalvin Filips.

Fudbaler Sitija nije u prvom planu kod Pepa Gvardiole koji ga je koristio na osam utakmica, uglavnom je ulazio sa klupe i za očekivati je da Filips uskoro napusti Etihad u potrazi da minutažom koja bi mu garantovala mesto u reprezentaciji Engleske na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine.

Iako su Filipsa "građani" platili skoro 50.000.000 evra, njegova tržišna cena je opala, pa bi Junajted mogao da ga plati možda i duplo manje od pomenute cifre.

Bilo kako bilo, Junajtedy su potrebne promene ne bi li Erik ten Hag uspeo da preokrene sezonu koja za sada ne deluje obećavajuće...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke