Junajted nudi redom jednog od najboljih golmana na svetu, hoće li se neko upecati?

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.04.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

Svima već jasno, ali mnogo je prepreka...

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Sigurno je jedno, nikome ne odgovara na "Old Trafordu" da igrača od 20 miliona po sezoni drži na klupi. A to se upravo dešava Mančester Junajtedu.

David De Hea, pre par godina proglašavan za najboljeg golmana na svetu, sada greje klupu. Nije se to desilo preko noći, već duže vreme brani ispod standarda, a kada je vraćen Din Henderson sa pozajmice Šefild Junajtedu bilo je jasno da dobija konkurenciju. 

Iako je počeo sezonu kao prvi golman, Henderson je u poslednje vreme standardan iskoristio je svoju šansu, sedam mečeva je već na golu, Španac greje klupu.

Ne bi bio problem da posle decenije napusti klub, i njemu se ide, devojka Edurne se nikada nije privikla na Englesku, ali iako je Junajted raspoložen za transfer, teško je videti kako će uspeti da prodaju De Heu.

Jer, njegova plata je ogromna, dve godine ugovora mu ostaje na leto i jasno je da ne želi da se odrekne velikog novca. Ima 30 godina, opcije su prilično sužene.

Iz Engleske gledaju ka Parizu gde "Sveci" traže zamenu za Navasa, ali bi radije Donarumu, koji je mnogo mlađi, a mogao bi da bude besplatan na leto. 

Što se tiče bivšeg De Heinog kluba Atletika, oni bi verovatno zagrizli, ako prodaju Jana Oblaka. Samo, da neko plati tri cifre za Slovenca u ovim uslovima, mada se često pominje Čelsi, nije realno. Oblak je vezan ugovorom, samo neka ogromna ponuda, najveća u istoriji fudbala kada su čuvari mreže u pitanju bi mogla da ga odvede sa "Vande Metropolitano".

Real je dugo želeo De Heu, ali to je sada već davno prošlo vreme, vratili su u grad Kurtou, i ta vrata su za golmana Junajteda zatvorena Od ostalih, zaista nema ko, čak i ako Inter proda Handanovića, odnosno Juventus Šćešnjog, plata Španca je misaona imenica, a Bajern kako se priča nije zainteresovan, Nojer će dobiti novi ugovor, ima 35 godina i sigurno će braniti još par sezona kao prvi čuvar mreže.

U svakom slučaju, nezgodna situacija za De Heu, ali više za Junajted...

Henderson je inače potpisao šestogodišnji ugovor na leto, i ostaće prvi izbor Solskjera, a zarađuje tri puta manje od golmana koji mu u ovom trenutku sedi na klupi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke