Junajted opet "dreši kesu" - Spreman najveći ugovor u istoriji Premijer lige, ali...

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.09.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Da li će ga privoleti?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbalski klub Mančester junajted želi da zadrži Pola Pogbu i pripremaju teren za novi ugovor francuskom vezistu, piše "Ekspres".

Povratak Kristijana Ronalda mogao bi značajno da utiče na Pogbinu odluku da ostane na "Old Trafordu" iako je do skora to zvučalo problematično budući da svetski prvak sa svojom zemljom želi da bude deo kompetitivnijeg tima. 

Zapravo, ne bi imao ništa protiv da se preseli u Juventus, o čemu je nedavno govorio i njegov agent Mino Rajola, ali isto tako situaciju prati i Real Madrid koji bi, baš kao i Kilijana Mbapea, želeo da ga dovede idućeg leta besplatno.

Mančester junajted želi sve to da poništi rekordnom platom za, ove sezone, preporođenog Pogbu i spremaju mu četvorogodišnju ponudu od 400.000 funti sedmično, što bi bila najveća plata u Premijer ligi od njenog nastanka.

Istina, Kristijano Ronaldo ima primanja od 510.000 funti na nedeljnom nivou, ali njegov ugovor je potpisan na dve godine.

Za ovakav scenario, Junajted će morati da proda pojedine fudbalere na zimu, pre svega Entonija Marsijala koji nije u planovima Ole Gunara Solskjera. Tako se nadaju da će obezbediti dovoljnu svotu novca koja će zadovoljiti Pogbu i odvratiti ga od misli da krene put Torina ili Madrida. Takođe, oslobodili bi se i Marsijalove plate od 250.000 nedeljno koliko Francuz prihoduje.

Pol Pogba prema aktuelnom ugovoru koji ističe na kraju aktuelne sezone prihoduje 290.000 funti svake nedelje. Podsećamo, on je 2016. godine prešao iz Juventusa u Junajted u transferu vrednom 105.000.000 funti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke