Junajted spreman da ponovo obori rekord za defanzivca?!

Autor: Sportske Net
petak 18.06.2021.
09:16
Izvor: Sportske.net

Nećkaju se, ali...

EPA-EFE/Oli Scarff
EPA-EFE/Oli Scarff

Povezane vesti

Kako javlja lokalni "Mančester ivning njuz" Junajted je ponudio Real Madridu blizu 60 miliona evra za Rafaela Varana. "Kraljevski klub" je ovo odbio i potražuje oko 90 miliona za defanzivca (80 miliona funti). Madrid ima skoro milijardu evra dugo, a kao što se da primetiti, poput Barselone dovode slobodne igrače, kao na primer Alabu. 

Ed Vudvord je bio spreman još 2018. godine da plati za Francuza preko 100 miliona evra, taman što se vratio sa Svetskog prvenstva kao šampion. Podsetimo, to je bila ta godina posle one 2017.i rasipanja para na sve strane, dovođenja Nejmara i Mbapea u Pariz, trošenje preko 120 miliona na centralne bekova od strane Sitija i tako dalje... Ipak, sve ovo je palo u vodu kada je Junajted doveo Harija Megvajera za 87 miliona evra. 

Real je lukavo odradio posao znajući koliko je mančesterski tim pretplatio defanziva. Istini na volju, Megvajer i Lindelof ne blistaju na "Old trafordu", pa nije neobično što je Mančester u potrazi za istinskim pravim štoperom. Iako je Šveđanin na meču svoje reprezentacije protiv Španije igrao prilično dobro, očigledno da fudbal u Engleskoj nije ni blizu tog. 

"Mislim da njegova igra na mnogo načina odgovara nacionalnoj igri. Premijer liga je vrlo brza i fizička. Sa ovim timom izgleda kao glavni čovek te odbrane.Kada igra u žutoj majici, čini se da je sasvim drugačiji od onog kojeg vidim u dresu Mančester junajteda", rekao je Rio Ferdinand komentarišući igru fudbalera. 

Tu je i Erik Baji, koji je odlične konstitucije i tehnike, potpun defanzivac, ali nije konstantan i od kad je došao u Junajted muku muči sa povredama. Tuanzebe je čini se nedovoljno iskorišćen, ali i njemu nedostaje rada i zalaganja. 

Čini se da Varan ima sve što nedostaje ovoj četvorici i možda nas neće začuditi kada čujemo da je Mančester junajted pristao na ponudu Reala, za jo jednog najskupljeg defanzivca u istoriji. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke