Junajtedova rampa - Mogu li da brane Ronaldu da ode?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 26.06.2022.
08:20
Izvor: Sportske.net

Klupske ambicije se trenutno ne poklapaju sa igračevim.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Uprava Mančester junajteda uz trenera Erika ten Haga nastoji da zadrži Kristijana Ronalda ovog leta u timu.

Nekoliko puta otkako se sezona završila, pojavljivale su se spekulacije o Ronaldovom odlasku, te manjku optimizma za novi projekat koji je osmišljen na "Old Trafordu".

Prvobitno se pisalo da bi mogao u minhenski Bajern, a juče su sa "Ostrva" stigle informacije da je prvi čovek Čelsija Ted Boli zakazao sastanak sa njegovim agentom Žoržom Mendešom. Junajted je momentalno, preko medija, izrazio stav podvukavši da se na Kristijana Ronalda, čiji ugovor važi do narednog leta - i dalje veoma računa.

Ali, Junajted za sada ne pruža velike garancije Portugalcu. Osim što će naredne sezone igrati u Ligi Evrope, što bi u slučaju da ostane, Kristijanu Ronaldu bila prva sezona da ne nastupa u Ligi šampiona još od 2002/2003 kada je sa 17 godina bio deo utakmice Sportinga i Partizana u UEFA kupu - klub nije doveo nijedno pojačanje!

Ekipu je napustilo šest igrača od kojih je većina imala svoj veliki doprinos kako u sadašnjem timu, tako i u pređašnjem, a to su: Pol Pogba, Nemanja Matić, Džesi Lingard, Li Grant, Edinson Kavani i Huan Mata. 

Uskoro bi trebalo da stigne Frenki de Jong, ali ne bi li parirali Liverpulu i Mančester sitiju koji promovišu izuzetna imena, moraće da troše i rade mnogo više. Totenhem i Arsenal se takođe ozbiljno pojačavaju, dok Čelsi tek sklapa kockice sa novom upravom i očekuju se njihova delovanja na tržištu.

Ubediti Kristijana Ronalda da ostane sasvim sigurno neće biti lak posao, posebno imajući u vidu da ponude za Portugalca ne manjkaju. Stoga, nešto više od mesec dana pred početak sezone ili je vreme da se klub aktivira na planu kreiranja konkurentnijeg rostera ili će njihova "sedmica" vršiti sve veći pritisak.

Fudbalsko prvenstvo u Brazilu je u punom jeku. Večeras derbi igraju Botafogo i Fluminense i mogli bismo da gledamo otvoren meč sa golovima. Kvota na 3+ u AdmiralBet je sjajna prilika za vas i iznosi 2.45!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke