Juve blizu najvećeg pojačanja, Alegri spakovao formaciju i tim, ovo je postava?

Autor: Boris Jovanović
sreda 23.06.2021.
09:59
Izvor: Sportske.net

Trofejni trener se odlučio za oprobani recept...

EPA-EFE/DI MARCO
EPA-EFE/DI MARCO

Povezane vesti

Nema revolucije, tvrde italijanski mediji. Alegri je navodno u razgovoru sa sportskim sektorom rekao da je sasvim zadovoljan ekipom i da je potrebno tek par pojačanja kako bi se vratili na vrh.

Jedno je Lokateli, on nema dilemu želi samo u Juventus, u Sasuolu su priznali da imaju zakazan sastanak, ne odustaju od 40 miliona evra, videćemo kog mladog igrača (pominje se Rumun Dragušin koji ima ponude iz PL) može da ponudi tim iz Torina.

Lokateli bi zauzeo mesto u 4-2-3-1 formaciji koju će forsirati Alegri, on ima nešto drugačije ideje od Pirla. Rabio ili Bentankur će čuvati leđa italijanskom reprezentativcu, dok povratnik na mesto trenera očekuje da se Aleks Sandro levo vrati u staru formu. Bonući i De Liht će biti standardni par štopera, a umesto Kuadrada, Danilo bi mogao da igra desnog beka, što mu je prirodna pozicija. Kolumbijac Kuadrado nakon sjajne sezone se vraća na ofanzivnije mesto, desno u napadu, levo bi mogli da budu Bernadeski koga će takođe rehabilitovati i Kuluševski. Kjeza može da igra na više pozicija, čak i u samom napadu ispred Dibale koji je neupitan. 

Ako ne Kjeza, ko će voditi napad? 

Jedna varijanta je Morata, druga Ronaldo ako ostane. Ako Portugalac ode, Juve bi mogao u zamenu da dobije Ikardija, ali bi oni radije probali da kupe Pogbu što je ipak nemoguća misija.

Tim bi mogao da izgleda ovako:

Šćešnji
Danilo, De Liht, Bonući, Sandro,
Rabio, Lokateli,
Kuadrado, Dibala, Kjeza,
Ronaldo (Morata).

Jasno, ono što bi dobio Alegri je dubina, tu su Bernadeski, Kuluševski, Bentankur, MekKeni, verovatno će biti doveden neki iskusni golman kao alternativa za Poljaka, pominje se povratak Perina. 

Juve će imati i Artura, De Šilja, možda i Pelegrinija i par mlađih igrač iz ekipe do 23 godine. Recept oproban, za svaku poziciju po dvojica igrača, uz univerzalnost nekolicine poput Danila, Kuadrada, Kjeze, praktično će imati dva tima na raspolaganju.

Na prodaju su osim Remzija, još Demiral, možda i povratnik Rugani, a otići će i Frabota...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke