Juve odbio "stotku", drugi italijanski heroj stiže u London?

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.07.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net

Italijani odbili ponudu, ali se u Seriji A itekako može probrati...

 EPA-EFE/Matt Dunham / POOL
EPA-EFE/Matt Dunham / POOL

Povezane vesti

Zvučalo bi sjajno pre EP, ali sada ne postoji nikakva šansa. Ponuda Čelsija koja je bila nešto veća od 100 miliona evra je odbijena bez ikakve rasprave, Enriko Kjeza nije na prodaju. Juventusov biser koji je na EP zapalio svet ostaje u klubu u koji je stigao prošlog leta za oko 40 miliona evra.

Na Apeninima kažu da bi samo neka neverovatna ponuda mogla da ga odvede iz Torina, ali nije realno da bi Juve uopšte pregovarao. Oni žele da vrate titulu nakon prekida dominacije, i sa Kjezom su prvi favoriti lige.

Zbog toga se Čelsi okrenuo igraču koji je bio starter ispred Kjeze do četvrtfinala, u pitanju je Mimo Berardi. Ovaj Kalabrez koji dugi niz godina igra za Sasuolo je bio meta Juventusa svojevremeno, ali priča se da "Bjankoneri" nisu bili zadovoljni izveštajima o njegovom životu van terena. Berardi dugo traje, hteo ga je i Inter, pominjan je Atletiko, ali je sve ove godine, ukupno devet ostao u Sasuolu. On je čak bio igrač Juventusa na pozajmici u "crno-zelenima", ali na kraju je manji klub otkupio njegov ugovor pa nikada nije zaigrao za Juve.

Priča se takođe da to što navija za Inter nije baš dobro primljeno u Torinu, Sasuolo bi mogao da naplati uspeh, Juve hoće Lokatelija, a Čelsi Berardija. 

Berardi je imao dve asistencije na EP, u ligi je dao 17 golova i imao osam dodavljanja u 30 mečeva. Pojavio se Dortmund, kao i Vest Hem. Čelsi je želeo Komana iz Bajerna, nudio novac i Hadsona-Odoija, ali Englez želi da ostane, a i Bavarci nisu raspoloženi za trampu.

Zbog toga je Berardi nova želja, spoljni ofanzivni igrač, videćemo kolika će biti cena, ali sigurno da ispod 40 miliona "Plavci" teško da mogu da dobiju Italijana koji ima ugovor sa Sasuolom još dve sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke