Juventus diže ruke od De Lihta - Ne mogu ništa!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 30.06.2022.
08:39
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" podvila rep.

Beta/AP Photo/Danial Hakim
Beta/AP Photo/Danial Hakim

Povezane vesti

Holandski štoper Matijs de Liht došao je u Juventus pre tri godine sa epitetom jednog od najboljih štopera na svetu i svim preduslovima da postane najbolji. Dominirao je mladi De Liht u dresu Ajaksa sa kojim je stigao do polufinala Lige šampiona, a onda ga je "stara dama" platila 85 miliona evra i dovela ga u Torino.

De Liht je igrao dobro u "crno-belom" dresu, ali to nije dovoljno, ako govorimo o momku za koga je bilo projektovano da će biti najbolji na planeti. Juventus je izgubio primat u italijanskom fudbalu, mada je tu 22-godišnjak najmanje kriv.

Danas, Holanđanin po svaku cenu želi da napusti Torino, iako mu ugovor ističe 2024. godine, preseli se u Englesku i postane novi igrač Čelsija.

To je indirektno potvrdio i Juveov generalni direktor Mauricio Arivabene u izjavi za italijanski "Tutosport".

"Nemoguće je zadržati onog koji želi da ode, ali je prvo potrebno da sve tri strane za pregovaračkim stolom budu zadovoljne dogovorom“, kazao je on.

A čime bi bile zadovoljne sve tri strane? Juventus hoće čak 120 miliona evra, Čelsi mu nudi 70 i Vernera, ali u Torinu ne žele Nemca, "plavci" bi u dogovor mogli da uključ Žoržinja koji deluje primamljivije za Juve i tako smanje visinu obeštećenja za De Lihta. Šta želi mladi štoper, to je kristalno jasno -plavi dres Čelsija.

U petak se igra veliko finale Evropskog prvenstva za omladince, sastaju se veliki favorit Engleska i senzacija turnira Izrael. AdmiralBet je pripremio odličnu ponudu za ovu utakmicu, a mi bismo probali na Izrael, kvota je 6,10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke