Juventus kao supermarket, moraće da prodaju najbolje igrače, ovo su ponude?

Autor: Boris Jovanović
sreda 22.09.2021.
09:00
Izvor: Sportske.net

Najveći italijanski klub dugo nije bio u ovakvim problemima...

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Veliki problemi za Juventus i nije samo loš start sezone u pitanju. Gubici su ogromni, prošle godine završili su u "crvenom" oko 200 miliona evra, korona ih je pogodila žestoko pa se sada nagađa da bi na loše rezultate moglo da se dogodi i smanjivanje troškova, samim tim i ambicija.

Juve pokušava da završi posao sa Dibalom, odnosno produžetkom ugovora, njega ne žele da se odreknu, ali je potpuno drugačija situacija sa De Lihtom. Plaćen je skupo, imao je dosta problema sa uklapanjem, i dalje je mlad, ali jasno je, kada je Kjelini spreman, De Liht je rezerva. Njegov menadžer Rajola je natuknuo da ima ponuda i da neće biti čudo ako napusti klub. Juventus bi prema tom planu prodao Holanđanina, a kao slobodnog igrača doveo Romanjolija, kapitena Milana. Italijanski mediji tvrde da Čelsi cilja nekadašnjeg kapitena Ajaksa i to kao zamenu za Tijaga Silvu koji napušta klub.

Što se tiče Kjeze, problem je trenutno njegov odnos sa Alegrijem, priča se da je previše poleteo i da ga trener spušta na zemlju. Ali, gotovo je neverovatno da Kjeza nije počeo meč protiv Milana (on tvrdi da je bio spreman i pored lakše povrede prethodne nedelje da igra), u situaciji kada Juventus nema rešenje u napadu, odnosno veoma teško stvara šanse.

Bajern i Dortmund bi rado platili veliki novac za heroja EP, ali Juventus sigurno računa na makar duplo više od onoga što je uložio u napadača, platili su Fiorentini oko 40 miliona evra.

Jasno, ostaje prioritet da se klub oslobodi Remzija, Rabioa i ostalih starijih igrača koji ne prave razliku, ali oni imaju ogromne plate i ne žele da napuste klub.

Hoće li Juventus doći u Interovu situaciju od prošlog leta, koja bi u stvari bila i gora jer je Inter imao pobedničku osnovu, pa za sada pobeđuju u ligi bez problema, iako su otišli Hakimi i Lukaku. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke