Juventus mora da prodaje - Amerikanac na "izlaznim vratima", ide u Englesku kod sunarodnika?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 25.01.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Početak rekonstrukcije tima.

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Torinski Juventus kreće u rekonstrukciju tima za naredni period, nakon što je "bjankonerima" oduzeto čak 15 bodova u Seriji A zbog malverzacija prilikom transfera.

Posao pravljenja "novog" tima, po svemu sudeći, biće ponuđen aktuelnom treneru Masimilijanu Alegriju, a ekipa će se graditi od mladih igrača koji su prošli Juventusovu akademiju.

"Bjankoneri" nisu u sjajnon finansijskoj situaciji i primorani su da prodaju neke od važnijih igrača. Prvi na ovom spisku je američki vezista Veston Mekeni za koga su interesovanje pokazali klubovi u Premijer ligi.

Kako javljaju mediji u Italiji 24-godišnjak iz Teksasa bio je na meti Aston Vile, ali je odbio da se preseli u Birmingem. Ipak, na adresu "stare dame" stigla je nova ponuda za Mekenija od strane Lidsa čiji je menadžer njegov sunarodnik Džesi Marš, a Juventusov vezista spreman je da je prihvati.

Pregovori između Lidsa i Juventusa sve su intenzivniji, a predlog je da Mekeni ode na "Eland roud" kao pozajmljeni igrač torinskog kluba sa opcijom obavezne kupovine na kraju sezone.

Juventus bi da povrati uložen novac za transfer Mekenija iz Šalke 2021. godine kada su "bjankoneri" klubu iz Gelzenkirhena platili 25.000.000.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke