Juventus odlučio, zamena za Ronalda spremna, Alegri umesto jednog, možda dobije trojicu?!

Autor: Boris Jovanović
subota 28.08.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

U klubu brzo reagovali...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Čini se da u Juventusu nema žaljenja zbog odlaska Ronalda, pomirljivi tonovi stižu iz Torina, pitanje je gledano za ove tri godine koliko je posao bio dobar, to tek treba da se sračuna, na kraju dobili su obeštećenje, plus smanjili značajno budžet za plate, ušteda je računajući i novac za transfer oko 90 miliona evra.

Alegri traži ne jednog, nego dva napadača. Naime, Kean je najbliži klubu, Rajola radi na pozajmici sa obaveznim otkupom ako Juventus uđe u Ligu šampiona. To je verovatno uslov koji će biti ispunjen, pa je Everton spreman da vrati odličnog napadača koji se nije snašao u PL, ali je bio odličan na pozajmici u PSŽ.

No, kako rekosmo, Alegri traži od kluba da pokuša sve kako bi doveo Maura Ikardija. Za sada su šanse male, problem je što PSŽ pregovara oko prodaje Mbapea, ako ne obezbede zamenu, u slučaju da Francuz ode u Real, nema šanse da puste Ikardija. Za ovu operaciju nema mnogo vremena, čini se da će na kraju povratnik na mesto trenera morati da se zadovolji Keanom koji je kod njega i debitovao za prvi tim Juventusa. Pominje se i Šamaka, ali to je manje verovatna opcija.

Ono što je još ostalo nerešeno je status MekKenija, Teksašanin je na prodaju, ali cena je 30 miliona. Čeka se ponuda iz PL, njegovi agenti su najavili da će je doneti, u tom slučaju u rezervi čeka Vitsel, mnogo iskusniji, ali i jeftini Belgijanac koga bi se Dortmund oslobodio. On je svojevremeno bio na meti Juventusa, presedeo ceo dan u Torinu, čekajući dogovor sa Zenitom, do koga nije došlo. Postavlja se pitanje šta će Vitsel Juventusu, sam Alegri je rekao da se vraća i Artur, doveden je Lokateli, imaju dovoljno igrača u veznom redu.

Dakle, tri imena, realno je da stigne samo zamena za Ronalda, mada ne treba isključiti iznenađenje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke