Juventus potvrdio Ronaldov transfer, ali odmah i njegovu zamenu! Jedan detalj je neverovatan...

Autor: Milovan Longinov
utorak 31.08.2021.
09:27
Izvor: Sportske.net

Sve je zvanično i javno.

PA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Fudbalski klub Juventus je ovog jutra potvrdio transfer Kristijana Ronalda u Mančester Junajted, a istovremeno i povratak Mojsea Kena.

Iako se od ranije znalo da se Portugalac vratio u Mančester, Juventus je ozvaničio i finansijske detalje.

Junajted je za Ronalda platio 15 miliona evra i još dodatnih osam kroz bonuse. Ipak, ono što je sve šokiralo jeste da će Junajted isplatiti pomenutih 15 miliona kroz rate u narednih PET godina?! Priznaćete da je ovo vrhunski posao Junajteda.

Ipak, izgleda Juventus nije imao izbora i da je morao da pristane na sve...

Ronaldo je ušao u poslednju godinu ugovora, imao je ogromnu platu i želeo je da ode, pa su sve to bili razlozi za njegov odlazak ispod cene.

Portugalac je potpisao ugovor do 2023. godine, imaće manju platu nego u Juventusu, ali i šansu da se ponovo dokaže u Premijer ligi. 

Ronaldo je u Junajtedu igrao od 2003. do 2009. godine, kada je u rekordnom transferu od 94 miliona evra prešao u Real Madrid. 

Samo nekoliko minuta kasnije, Juventus je ozvaničio još jedan transfer.

Mojse Ken je stigao na dvogodišnju pozajmicu vrednu ukupno sedam miliona evra (3+4) uz opciju otkupa njegovog ugovora od Evertona za 28 miliona koje bi bile isplaćene u ratama u periodu od tri godine. 

Čitav transfer može da dosegne čak 38 miliona, što je za 10 više u odnosu na cifru koju je Everton uplatio u kasu "stare dame" pre dve godine kada su ga otkupili.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.