Juventus - Sad je jasno, gol najveći problem, ovo su pet solucija u januaru!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.01.2022.
09:21
Izvor: Sportske.net

I posle derbija na "San Siru" vidi se šta je najveći problem...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Juventus je veoma neefikasan, odlazak Ronalda je žestoko oslabio tim, Morata deluje očajno, ne samo zbog nedostatka golova već i jer ne uspeva sa sačuva loptu, generalno vidi se da je mentalno u Barseloni. Ali da bi ostvario san i zaigrao i za treći najveći španski klub potrebno je da Juventus nađe napadača.

Postoji pet opcija, prva je svakako i najbolja, dovesti Vlahovića već ove zime. Ali, to je i najteža misija jer Fiorentina traži 70 miliona evra, Juventus nudi 35 i Kuluševskog. Sa Vlahovićem je dogovoreno, on je odbio ponudu Arsenala i čeka  Juve. Postoji varijanta po kojoj bi Juventus žrtvovao Betankura (Aston Vila nudi 20 miliona evra), pa bi pojačao ponudu na 60 miliona, bez Kuluševskog, ali i to neće biti dovoljno. Ipak, Fiorentina teško da može da dobije više, tačnije može, ali Vlahović ne pristaje da ode.

Ako ne uspeju da završe posao sa Srbinom ove zime, Italijani će se okrenuti Marsijalu iz Mančester Junajteda. Njega su Englezi spremni da pozajme, otkup nije obavezan, a nekadašnji fudbaler Monaka ima platu 15 miliona evra, to morao bi da smanji apetite ako želi da karijeru oživi u Seriji A.

Treća varijanta je Skamaka iz Sasuola. On bi stigao na pozajmicu, ali je otkup obavezan. Njega želi i Inter, međutim problem je što ako Juventus bude potrošio 40 miliona evra za Italijana, teško da na leto može da kupi Vlahovića što je prioritet.

Priče o Ikardiju su utihnule, čeka se PSŽ, i Maurito ima veliku platu, ali je veoma motivisan da stigne u Torino taj transfer se najavljuje godinama. Problem je što Leonardo ne popušta, traži novac na kraju sezone, kako bi spasao makar deo od uloženih 50 miliona u Argentinca.

I na kraju, Dembele. Ali, on nije klasičan napadač, mada može da igra na toj poziciji. Ako bi se odlučio za Torino, Juventus bi verovatno platio Barseloni simbolično obeštećenje, i uzeo Francuza koji ima ogromnu platu. Navodno je spreman da je smanji kako bi stigao u Juve, ali osim Moratine plate, Juve bi verovatno morao da proda još nekoga kako bi otvorio prostor u budžetu za Dembelea. Remzi odbija da ode, iako je van projekta, utihnule su priče o odlasku Rabioa, videćemo šta će biti sa Artutom i Arsenalom, ali realno Dembele je najmanje verovatno pojačanje.

Brojevi ne lažu, Juventus je postigao samo 34 gola, i nije ni među deset najefikasnijih ekipa u ligi. Istina, odbrana je dobra, ali za sada to nije dovoljno ni za četvrto mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke