Juventus sprema rekonstrukciju tima, tri imena u fokusu

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.05.2021.
08:53
Izvor: Sportske.net

Biće zanimljivo u Torinu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti


Razočaravajuća sezona u Juventusu naterale je čelne ljude u Torinu da i pre njenog završetka zasuku rukave i pozabave se pitanjima kako će tim izgledati od leta.

Ključna stvar biće zadržavanje dvojice najboljih fudbalera, Kristijana Ronalda i Paola Dibale. Obojici ugovor ističe na leto 2022, što znači da će uskoro ući u završnu godinu ugovora.

Kako se može čuti, Dibala je u ovom trenutku raspoloženiji za nastavak saradnje, dok su sve veće glasine da bi Ronaldo posle tri godine mogao da promeni sredinu.

Ugovori na leto ističu Đanluiđiju Bufonu, Đorđu Kjeliniju i pozajmljenom fudbaleru madridskog Atletika Alvaru Morati, dok će u od naredne sezone u završnu godinu ugovora, osim Dibale i Ronalda, ući Huan Kvadrado i Federiko Bernardeski.

Kada je reč o dolascima, nema sumnje da možemo da očekujemo vrelo leto u Torinu, a poslednje u nizu pojavilo se ime levog beka Mančester junajteda Aleksa Telješa, koji nije zadovoljio kriterijume od dolaska iz Porta početkom oktobra.

Telješ je u finišu letnjeg prelaznog roka prošle godine stigao u Junajted iz Porta, sa reputacijom jednog od boljih levih bekova na tržištu, ali je tokom većeg dela sezone bio u drugom planu Luka Šoa.

Kako se može čuti, vlasnik kluba Andrea Anjeli i sportski direktor Pavel Nedved usaglasili su se da bi Telješ bio pravi izbor za levog beka, budući da Juventus na toj poziciji nema vrhunsko ime.

Telješova prednost je što može da igra na obe pozicije uz levu aut-liniju, povučenije, ali i kao krilo.

Već dugo na radaru Juventusa je i fudbaler Pariz Sen Žermena Julijan Draksler, kojem za manje od dva meseca ističe ugovor na "Parku prinčeva" i sve je izvesnije da ga neće produžiti. 

Oko na nemačkog fudbalera bacilo je još nekoliko klubova, ali Juventus važi za ozbiljnijeg kandidata.

U poslednje vreme spominje se i mogućnost nove trampe sa Barselonom, nakon što je to letos učinjeno sa Arturom Melom i Miralemom Pjanićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Monday, 03.05.2021
09:39

A Ikardi koji sanja samo Juventus, najtrofejniji klub na svetu i šire i neće ni jedan drugi klub? Borise, Vlajko, šta je ovo, popušta disciplina?