Juventus sprema zamenu za Dušana Vlahovića?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 24.09.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Stigao je demanti iz Turske, ali...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Italijanski mediji preneli su da je Juventus među zainteresovanim italijanskim klubovima za dovođenje Viktora Osimena.

Kalčomerkato preneo je da je direktor Juventusa Kristijano Đuntoli u dobrim odnosima sa menadžerom nigerijskog fudbalera Robertom Kalendom, pa da bi 25-godišnji napadač mogao da bude opcija Juventusa na kraju sezone, posebno ako se reprezentativac Srbije Dušan Vlahović ne istakne kod novog trenera.

Ubrzo je stigao i demanti.

Potpredsednik Galatasaraja Ibrahim Hatipoglu rekao je danas da fudbaler Viktor Osimen neće napustiti klub u januaru, posle spekulacija da će u zimskom prelaznom roku preći u Juventus.

Osimen je ovog leta iz Napolija prešao na pozajmicu u Galatasaraj do kaja sezone i imao je dve asistencije u dve prvenstvene utakmice.

Galatasaraj će platiti Osimenu šest miliona evra ove sezone, a otkupna klauzula u njegovom ugovoru smanjena je sa 130 na 75 miliona evra, preneli su italijanski mediji.

Nigerijski fudbaler produžio je ugovor sa Napolijem na još godinu dana pre nego što je prešao u Galatasaraj.

"Osimenov odlazak u januaru ne dolazi u obzir. Zapravo, planiramo da Osimen igra kod nas i sledeće sezone", rekao je Hatipoglu turskim medijima.

"On je igrač Galatasaraja do juna. Razgovarati o tome je pokušaj da se promeni plan i da se pokvari zabava gledanja Osimena. On je u svakoj utakmici pokazao posvećenost Galatasaraju. On igra tamo gde je srećan. Sa nama ima ugovor do kraja sezone, veoma je srećan u Galatasaraju. Trebalo bi da razmišljamo kako da bude sa nama narednih sezona. Nema potrebe da razgovaramo o tome da li će otići tokom zimske pauze", dodao je on.

Vlahović je od početka sezone na udaru javnosti zbog slabih igara, Srbin je postigao samo dva gola na šest nastupa, što nije u skladu s onim što se očekuje od najplaćenijeg fudbalera u timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke