Juventusov plan, novi trener, "lou-kost" i transfer koji će zapaliti Italiju!

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.05.2021.
10:01
Izvor: Sportske.net

Novca nema, Anjeli sprema promene, hoćemo li videti zemljotes?

EPA-EFE/Claudio Giovannini
EPA-EFE/Claudio Giovannini

Povezane vesti

Juventus je izgubio "Skudeto", pokušavaju da se pregrupišu, imaju probleme sa gubitkom kao i svi ostali veliki klubovi, semestralno su u crvenom preko 100 miliona evra.

Ono što je sigurno je da klub čekaju velike promene, pominje se povratak Maksa Alegrija, a ceh bi navodno platiti Paratići i Nedved.

Anjelijevi imaju sedam života, kažu u Italiji, pa i predsednik Juventusa sigurno neće lako otići sa kormila, spreman je da žrtvuje saradnike kako bi započeo novi ciklus.

Ali, šta Juventus mora da uradi do 30 juna?

Pre svega da poravna "kreativnim računovodstvom" bilanse, u zbir ulaze i prodaje mladih igrača, plus odricanje od nekih fudbalera sa visokim ugovorima.

Samo neće biti lako, recimo Čelsi želi Aleksa Sandra, Juventusa je spreman da ga proda, ali traže 25 miliona evra. Takođe, moraju da se oslobode i Rabioa i Remzija, obojica su na meti klubova iz PL. Ali, obeštećenje neće biti veliko, jer cilj je osloboditi se jakih ugovora dvojice fudbalera koji su kao Bosmanovi agenti stiglu u redove "Stare dame" i razočarali.

Najviše novca bi mogao da donese odlični turski štoper Demiral. Njega će prodati kako bi napunili kasu, Everton je spreman da plati 30 miliona, Juventus ima neke mlađe štopere na pozajmici, poput Kristijana Romera koji igra u Atalanti i on će se vratiti.

Videćemo šta će biti sa Ronaldom i Dibalom. Ako stigne Alegri, Portugalac će sigurno napustiti klub, sa druge strane "La Hoja" priželjkuje povratak čoveka pod kojim je sazreo u sjajnog igrača.

Pojačanja?

Odlazak Ronalda bi otvorio vrata za dovođenje Donarume. Naime, iako u Juventusu ćute, oni čekaju da Rajola napravi uslove za transfer, a suma koju bi golman italijanske reprezentacije imao po sezoni je dvocifrena, tome Milan ne može da parira. Naravno, njegov odlazak bi značio prodaju Šćešnjog za koga ima zainteresovanih, pa bi popularni "Tek" takođe mogao da donese plus u kasu sada već bivšeg šampiona.

Prema nekim informacijama, biće potreban novi levi bek, ali i napadač. Milik je jedno ime, videćemo šta će biti sa Moratom, ali Juve nema mnogo prostora da kupi neko veliko ime. Pirlo insistira na Lokateliju, vezisti Sasuola, ali je i on papren, oko 40 miliona evra.

Kako rekosmo, mnogo toga zavisi od personalnih promena u klubu, ali i trenera, samo jedno je zajedničko, ko god bude odlučivao na leto, prelazni rok će verovatno biti "lou-kost" jer je kasa ispražnjena zbog pandemije, ali i neuspeha u Ligi šampiona. 

Juventus se bori za ulazak u elitu, to još nije sigurno, moraju da pobede Milan za vikend, ako završe izvan top četiri to će biti i sportska, ali i finansijska katastrofa.

Kako tim igra, to ne bi baš bila senzacija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke