Juventusov trio za povratak na tron, Srbin, uz "La Hoju" i Kjezu?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 05.10.2021.
08:57
Izvor: Sportske.net

Jedan posao završen, hoće li i drugi znatno teži?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je izgleda završio posao oko ostanka Paula Dibale. Njegov menadžer Antun je napustio Torino, dogovor je sada preostao oko detalja, ali se brojevi znaju. Argentinac će dobiti sa bonusima oko devet miliona evra, ugovor na četiri godine i biće najplaćeniji igrač, ne samo Juventusa več i u Seriji A.

On je pre dve sezone odbio da ode, prvo u Junajted, pa u Totenhem, čeka ga kapitenska traka u budućnosti, a biće i lider novog tima. Podsetimo, Dibala je u Juventusu od 2015. godine, stigao je iz Palerma. La Hoja bi ovim ugovor trebalo da stigne do decenije u klub i prestigne najdugovečnijeg stranca, "zemljaka" Trezegea koji je u Torinu proveo deceniju i najefikasniji je stranac u istoriji "Stare Dame". 

Trezege je dao 171 gol za Juve, Dibala do sada 74, teško će stići "Kralja Davida", ali nije klasični napadač.

Cilj Juventusa je da Dibala, Kjeza, Kuluševski, Lokateli, De Liht, budu nukleus oko koga će se stvoriti moćan tim, a izgleda da više i ne kriju, prva meta na leto biće Dušan Vlahović.

U Italiji kruže priče da Srbin ima dogovor sa Juventusom, navodno direktor Ćerubini ima dva plana. Da učini ono što i sa Kjezom, ponudi veći novac za igrača kome ugovor ističe u leto 2023. ali i da razloži isplatu na nekoliko rata. Druga da za Vlahovića pošalje par igrača u Firencu i novac, međutim, teško da će klubovi u tom drugom slučaju naći zajednički jezik.

Juventus računa na volju Srbina da zaigra za najveći italijanski klub, imaće jasno i druge ponude, ali ako kao Lokateli bude čvrst u odluci da se preseli samo u Torino, ni predsednik Fiorentine Komiso neće imati puno izbora.

Navodno Vlahović je spreman da čeka da mu istekne ugovor, no Toskanci to neće dopustiti...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke