Kakav posao Benfike, stigao momak koji je "plesao" sa Tadićem u Ligi šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 20.06.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Predstavljaće veliko pojačanje.

EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Everton potpisao je ugovor sa Flamengom, potvrdio je danas klub.

"Flamego i Benfika su potpisali transfer Evertona, sa ugovorom od 1. jula 2022. do 31. decembra 2026. godine", napisao je brazilski klub na Tviteru.

Benfika je u saopštenju navela da je Flamengo platio 13,5 miliona evra za dobijanje 90 odsto ekonomskih prava na igrača, a taj iznos bi mogao da dostigne i 16 miliona evra u zavisnosti od ostvarenja određenih bonusa.

Everton će moći da nastupi za Flamengo tek 18. jula, kada startuje registracija fudbalera koji su angažovani tokom prelaznog roka.

Brazilski napadač je u Benfiku stigao 2020. godine, ali se nije dobro prilagodio evropskom fudbalu i na kraju je izgubio mesto u nacionalnom timu.

Flamengo se, pod vođstvom portugalskog trenera Žorža Žezusa, trenutno nalazi na 14. mestu brazilske lige.

Benfika je iskoristila dobijeni novac da angažuje Davida Neresa (25) za 15.300.000 evra iz Šahtjora, što bi mogao da bude sjajan posao za lisabonski klub.

U pitanju je momak koji je ostavio dobar utisak u Ajaksu gde je, zajedno sa Dušanom Tadićem, odigrao sjajnu sezonu u Ligi šampiona gde je igrao odlično protiv Reala i Juventusa.

Ipak, u međuvremenu mu je opala forma, pa je Šahtjor uspeo da ga dovede, ali Brazilac nije ni debitovao za "rudare" zbog rata u Ukrajini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke