Kako će izgledati šampionski Inter? Jedan Srbin odlazi, drugi sigurno dolazi, najveće pojačanje Kolumbijac?!

Autor: Boris Jovanović
subota 27.03.2021.
09:27
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti, ako Inter, što se sada čini izvesnim, osvoji skudeto?

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter gleda ka tituli, pauza je dobro došla zbog problema sa koronom, sad je jasno, da samo sami sebi mogu da oduzmu titulu, Juventus je daleko, Milan teško da ima snage da im parira. Priča se da će Konte otići posle "skudeta", što je već uradio u Juventusu, kao mera pritiska da mu se dovedu igrači. Problem je i sa vlasnicima koji nemaju novca, a čeka se prodaja ili ulazak novih partnera u klub.

Iza kulisa se pregovara o prelaznom roku, a najviše promena biće u odbrani.

Posle deceniju, Ranokija koji je daleko od postave odlazi iz kluba, ističe mu ugovor. Nema budućnosti ni za dva iskusna igrača, našeg Kolarova i Ešlija Janga, i njima ističe ugovor. Neće biti produžen, dovedeni su kao iskusni igrači da pomognu da se smanji jaz, Kolarov se nije naigrao, ima ponudu Bolonje, verovatno će doskorašnji kapiten Srbije promeniti klub. 

Prvo ime na listi želja je naš Nikola Maksimović. Naime, on odlazi iz Napolija kao slobodan igrač, nije se dogovorio oko plate, zarađuje samo 1.2 miliona evra, pa će nekadašnji fudbaler Zvezde po svemu sudeći pojačati "crno-plave" i nastaviti tradiciju naših igrača u Interu.

Alternativa je još jedan slobodan igrač, Francuz, poreklom iz Alžira, Aisa Mandi. I igraču Betisa ističe ugovor, Andalužani mu nude novi i povećanje plate, Maksimović je ipak u prednosti, tim pre što mu ne treba navikavanje na italijanski fudbal. 

I pored ne baš dobre finansijske situacije, klub neće prodavati najbolje igrače, nema šanse da odu Lautaro, Bastoni, Barela, De Fraj, Lukaku koga navodno želi Barselona. I dalje ostaje problem sa četvrtim napadačem, Luis Mjuriel bi bio rešenje, ali Atalanta će za Kolumbijca tražiti najmanje 25 miliona. Marota računa na prodaju, Žoao Mario bi mogao od Sportinga da donese nešto manje od desetak miliona, Vesino i Naingolan koji je na pozajmici takođe bi mogli da odu po "diskontnim" cenama kako bi se skupio novac za par igrača i ekipa ojačala za Ligu šampiona. 

Ostaje i pitanje golmana, mada se bez razloga sumnja u Handanovića. Slovenac bi mogao da ostane, mada Inter želi Musa iz Udinezea koji je preskup i koji će biti prva opcija za Milan, ako Donaruma ode.

Stiče se utisak da je glavni cilj da se zadrže igrači, da se produže ugovori sa najboljima Eriksen će ostati, Vidal teško, mada ima ugovor i ne želi da se odrekne plate. 

U svakom slučaju, prvo da se osvoji titula, posle će sve biti lakše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke